Mečevi Evropske lige

Čudesni Di Maria odveo Juventus u osminu finala, Sporting i Sevilla se priključili Staroj dami

Endin Čaušević

Juventus je večeras u gostima pobijedio Nantes sa 3:0 u revanš meču šesnaestine finala Evropske lige i na krilima fantastičnog Angela Di Marije plasirao se u narednu rundu ovog takmičenja. Također, u osminu finala prošli su još Sporting i Sevilla.

Nantes je u prvom meču uspio da iznenadi sve i dođe do remija (1:1), te se očekivalo da bi francuski klub i večeras mogao pružiti otpor Staroj dami, ali se to nije desilo.

Juventus je fantastično otvorio večerašnju utakmicu i već u petoj minuti uspio je da dođe do prednosti kada je spektakularan gol za 1:0 postigao Di Marija koji je utišao u potpunosti navijače Nantesa.

Čini se da je sve bilo riješeno samo desetak minuta kasnije. U 18. minuti Di Maria je izborio penal i direktan crveni karton kojeg je dobio defanzivac domaćeg tima Pallois.

Upravo je Argentinac preuzeo odgovornost s bijele tačke i uspio je pogoditi za 2:0. Nantes je pokušao da se vrati u meč, ali s igračem manjem je to za francuski klub jednostavno bila nemoguća misija.

Sve je riješeno u ovoj utakmici bilo u 78. minuti kada je Juve došao do trećeg gola. Lopta se odbila od Vlahovića i sretno došla do Di Marije, koji glavom zabija gol za konačnih 3:0, te hat-trickom kruniše svoju fantastičnu partiju.

Juventus je do kraja rutinski priveo utakmicu kraju i zasluženo se plasirao u osminu finala Evropske lige.

U osmini finala gledat ćemo i lisabonski Sporting koji je večeras u gostima deklasirao Midtjylland sa 4:0. U Lisabonu je prije sedam dana bilo 1:1, ali Sporting je večeras očitao pravu lekciju domaćem timu.

Dva gola za Sporting zabio je Pedro Goncalves, dok je jedan dodao Coates, a konačnih 4:0 za goste postavio je Gartenmann autogolom u 85. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U osminu finala ide iz Sevilla koja je preživjela pakao u finišu meča u Eindhovenu. PSV je slavio sa 2:0, ali španski klub ide dalje jer je u prvom meču slavio sa 3:0 prije sedam dana.

PSV je poveo golom De Jonga u 77. minuti, dok je gol za 2:0 u četvrtoj minudi nadoknade zabio Silva. Ipak, Nizozemci nisu imali dovoljno vremena da pokušaju zabiti treći gol i izboriti produžetke, te je ostalo do kraja 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.