Di Maria donio neočekivanu odluku nakon što je Juventus žestoko kažnjen
Čini se da ćemo Angela di Mariju još jednu sezonu gledati u Juventusu.

Želi ostati u Torinu

Di Maria donio neočekivanu odluku nakon što je Juventus žestoko kažnjen

E. Ganibegović

Prije nekoliko sedmica Juventus je žestoko kažnjen. Zbog malverzacija s finansijama oduzeto im je 15 bodova, a nakon svega je igrač ovog tima, Angel di Maria, donio neočekivanu odluku.

Teško je vrijeme došlo za Juventus. Klub je pravio malverzacije u knjigovodstvu, pa se našao pod lupom ne samo fudbalskih vlasti, već i države.

Kreativno računovodstvo koje je krivotvorilo stvarnu sliku klupskih financija koštalo je Juventus oduzimanjem 15 bodova, što je koštalo Juve pada na deveto mjesto Serije A.

Čini se da im je jedina šansa za plasman u Ligu prvaka osvajanje Europske lige, ali u posljednjoj utakmici u tom takmičenju Juve je remizirao samo 1:1 protiv Nantesa u Torinu.

Ako su oduzimanje bodova i remi protiv Nantesa loše vijesti za navijače Stare dame, sada ipak stiže i jedna lijepa, a vezana je za Angela di Mariju.

Iako novopečeni svjetski prvak ima već 35 godina, i dalje impresionira. Ove sezone zabio je četiri pogotka i tom učinku dodao šest asistencija.

Oglasi

Na terenu je zbog povredai suspenzije nakon crvenog kartona proveo manje od 1000 minuta, no svejedno ima sjajan učinak, generalno gledajući.

Niko u Torinu ne sumnja da je Argentinac ključni igrač Juvea. Problem je bio što je Di Maria na odlasku iz Paris Saint Germaina izjavio da će u Evropi ostati samo godinu dana. No, čini se da je promijenio planove.

"Di Maria bi rado ostao u Torinu još jednu sezonu. Čak i za manju platu", prenosi "Tuttosport". Ofanzivni veznjak godišnje zarađuje oko sedam milijuna eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, torinske novine dodaju da se čelnici  Juventusa zasad suzdržavaju od pregovora o ugovoru, budući da je budućnost Juventusa još nepoznata.

Angel Di Maria je tijekom svoje karijere igrao još za PSG, Real Madrid, Manchester United i Benficu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi