Ovo se u fudbalu ne viđa često: U 33. minuti dobio žuti karton zbog odugovlačenja

Na meču PSV - Sevilla

Ovo se u fudbalu ne viđa često: U 33. minuti dobio žuti karton zbog odugovlačenja

Endin Čaušević

PSV i Sevilla igraju trenutno u Eindhovenu revanš utakmicu šesnaestine finala Evropske lige, a u centru pažnje našao se defanzivac španskog kluba Marcos Acuna zbog nezapamćene scene koju je priredio u 33. minuti meča.

Sevilla je u prvoj utakmici na svom terenu slavila protiv PSV-a sa ubjedljivih 3:0 i već tada čini se riješila sve dileme oko putnika u osminu finala.

Španski klub je prije sedam dana odigrao fantastičnu utakmicu, te je golovima En Nesyrija, Ocamposa i Gudelja zasluženo došao do pobjede.

PSV se nije predavao i jasno je da je nizozemski klub pokušao večeras napraviti preokret, ali čini se da se to neće desiti i da će Sevilla sigurno proći u narednu rundu Evropske lige.

Od prve minute španski klub se fokusirao na odbranu svog gola, ali ni PSV nije bio ništa pretjerano opasan što je dodatno olakšalo posao gostima iz Španije.

Da će igrači španskog kluba biti maksimalno fokusirani na odbranu svog gola pokazala je nevjerovatna scena koju smo gledali u 33. minuti utakmice, a u centru pažnje bio je argentinski defanzivac Marcos Acuna.

Oglasi

Acuna je u 33. minuti utakmice dobio žuti karton zbog odugovlačenja i u fudbalu se odavno nije vidjelo da je neko tako rano na meču dobio javnu opomenu jer je trošio vrijeme.

To je najbrži žuti karton za odugovlačenje vremena koji smo vidjeli u Evropskoj ligi još od 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tada je žuti karton već u 21. minuti zbog istog razloga dobio Reinhold Ranftl iz LASK-a, a ono što je još nevjerovatnije da se to također desilo na meču protiv PSV-a.

Inače, do kraja meča u Eindhovenu ostalo je još nešto manje od pola sata, a rezultat je i dalje 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi