On briljira u novom klubu

Zbog Hrvata na Old Traffordu se odavno nisu tako kajali jer znaju kakvu grešku su napravili

Endin Čaušević

Manchester United nije toliko često pravio greške kada su u pitanju transferi, ali je na Old Traffordu bilo itekako propusta oko pojedinih fudbalera koje su željeli dovesti, no odustali su u posljednji trenutak. Na listi tih imena je i hrvatski reprezentativac Josip Juranović zbog kojeg se sigurno već sada kaju na Teatru snova.

Juranović je odigrao dosta dobro na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je s reprezentacijom Hrvatske uspio da osvoji bronzanu medalju i skrenuo je na sebe pažnju pojedinih evropskih klubova.

Ovaj 27-godišnjak je u tom trenutku bio član Celtica u koji je stigao na ljeto 2021. godine iz Legije za svega tri miliona eura, ali je nakon Mundijala bilo jasno da će ga škotski klub teško zadržati u svojim redovima.

Pojedini evropski klubovi pokazali su veliki interes za Juranovića tokom januarskog prelaznog roka, a hrvatski reprezentativac čak se povezivao s odlaskom u Manchester United.

Crveni đavoli su željeli dovesti novog desnog beka i Juranović je bio prva meta, ali su se u posljednji trenutak predomislili i odustali od njegovog transfera jer je Erik ten Hag odlučio da su mu Wan Bissaka i Diogo Dalot dovoljni.

Na kraju Juranović je u iznenađujućem transferu iz Celtica prešao u Union Berlin za 8.5 miliona eura, ali ispostavilo se već sada da je to bio odličan potez za njega.

Union Berlin briljira u Evropskoj ligi i došao je do osmine finala, a Juranović se pokazao kao sjajno pojačanje. Za njemački klub je odigrao već pet mečeva, te je uspio da zabije jedan gol i upiše čak tri asistencije.

Bolji početak u njemačkom klubu nije mogao ni da sanja i već sada se špekuliše o tome da bi Juranović, ukoliko nastavi igrati u takvoj formi, već na ljeto mogao ponovo da promijeni klub, a da Union Berlin zaradi ogroman novac od transfera.

Engleski mediji navode da su u Manchester Unitedu svjesni da su napravili ogromnu grešku jer su mogli dovesti Juranovića "za siću", te da je Hrvat igrama u dresu Union Berlina pokazao kakav propust je napravio klub s Old Trafforda.

Čak i ugledni Fabrizio Romano piše da Juranović igra na vrhunskom nivou u Union Berlinu, te je potvrdio da je bio na meti Crvenih đavola u januaru, ali da je sve to propalo zbog Wan Bissake koji je ostao u klubu i dobio drugu šansu od Ten Haga da se dokaže.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Juranović s Union Berlinom je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, ali ukoliko nastavi igrati u ovoj formi teško da će se dugo zadržati u tom njemačkom klubu.

Navodno, za svega mjesec dana njegova cijena na tržištu je itekako porasla i navodi se da Juranović sada vrijedi već oko 15 miliona eura, ali da će ta cijena nastaviti rasti ukoliko on nastavi igrati na ovom nivou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.