Poznati parovi osmine finala Evropske lige

Dobar žrijeb za većinu favorita

Poznati parovi osmine finala Evropske lige

E. Škorić

U sjedištu UEFA-e u Nyonu održan je žrijeb osmine finala Evropske lige, a isti nam je donio nekoliko vrhunskih duela.

Barcelona je ispala od Manchester Uniteda, koji se smatra jednim od glavnih favorita za trofej. No, tu je još nekoliko velikih timova koji će pokušati da dođu do trofeja, uključujući Arsenal, Juventus, Romu, Sevillu i Bayer Leverkusen.

Jedan od najzanimljivijih duela svakako će biti duel Sportinga i Arsenala, dok će Juventus snage odmjeriti s njemačkim Freiburgom.

Manchester United je za rivala dobio ekipu i sigurno ne može biti zadovoljan jer je bilo mnogo lakših rivala među nosiocima.

Utakmice osmine finala na rasporedu su u martu. Prve utakmice igraju se 9. marta, a revanši 16. marta. Kao i obično, igraju se utakmice u terminima od 18:45 i 21 sati.

Imaće i BiH svoje predstavnike, a najviše njih nosi dres mađarskog Ferencvaroša koji će igrati protiv favorizovanog Bayer Leverkusena, dok će Benjamin Tahirović kao novopečeni Zmaj s Romom igrati protiv Sociedada.

Iako nam žrijeb nije ponudio istinske nogometne klasike, svakako nam mart donosi pregršt uzbuđenja i velike borbe na svim terenima u evropskim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Parovi osmine finala:

Union Berlin - Union Saint-Gilloise
Sevilla - Fenerbahče
Juventus - Freiburg
Bayer L. - Ferencvaroš
Sporting - Arsenal
Manchester United - Betis
Roma - Real Sociedad
Šahtar - Feyenoord

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Jest nekom Barcelona nabila komplekse pa da je neko vako stalno spominje.....VELIKA SI BARCA!!
0 1
FudbalskiZnalac
S kim igra Barcelona ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti