Legendarni Peter Schmeichel napao zvijezdu Uniteda unatoč izbacivanju Barcelone

Imao je šta da kaže

Legendarni Peter Schmeichel napao zvijezdu Uniteda unatoč izbacivanju Barcelone

E. Škorić

Legenda Manchester Uniteda Peter Schmeichel oštro je kritikovao jednog igrača Manchester Uniteda nakon pobjede nad Barcelonom (2:1) u četvrtak navečer u uzvratnom susretu play-offa Evropske lige.

Crveni vragovi prošli su u šesnaestinu finala Evropske lige pobjedom nad Barcelonom ukupnim rezultatom 4:3. Robert Lewandowski doveo je goste u vodstvo u 18. minuti golom iz penala, ali su Fred i Antony u drugom dijelu donijeli Unitedu preokret i nastavak u evropskom takmičenju.

Bruno Fernandes (28) je došao pod lupu nakon što je faulirao Alejandra Baldea unutar šesnaesteraca u prvom dijelu. Unatoč brojnim prigovorima domaćina, VAR je potvrdio odluku sudije i odlučio da je penal za Barcelonu.

Govoreći na BBC 5 uživo, Schmeichel je napao Fernandesa jer je faulirao Baldea u uvodnoj fazi ključne druge utakmice.

"Izgleda kao jedanaesterac. Tako je glupo povući čovjeka u šesnaestercu u situaciji kada Alejandro Balde odlazi od gola", rekao je Schmeichel, te je dodao:

"Govorimo o velikim utakmicama, jedina stvar koju morate iskorijeniti su pogreške. Bruno Fernandes se i dalje svađa, mora se sabrati, odigrao je nekoliko traljavih dodavanja. Sada je skrivio penal i on duguje momčadi".

Oglasi

O penalu kojeg je skrivio reprezentativac Portugala govorio je još jedan bivši igrač Crvenih vragova, Owen Hargreaves.

"Ne, Fernandes nije trebao uspostaviti kontakt s Baldeom. Samo mislim da kad je jednom uspostavio kontakt, ponekad je teško spasiti stvar. Nije jednostavno u takvom uspostavljenom kontaktu nekoga pustiti".

Paul Scholes , koji ima 718 nastupa za Manchester United, dodao je da je jednostavno bilo dovoljno kontakta za penal, ali da Fernandes nije imao previše izbora kada se već "dogodilo".

Sreća Portugalčeva je da je United u nastavku ipak uspio postići dva gola i upisati veliku pobjedu s kojom je eliminisao Barcelonu i nastavlja put prema trofeju kojeg je već osvajao 2017. pod Joseom Mourinhom.

Suočavao se Fernandes s kritikama od svog dolaska u Manchester, ali ipak je doprinio ove sezone povratku Uniteda u sami vrh engleskog nogometa, te je svojim potezima, asistencijama i golovima itekako znao da usreći navijače slavnog kluba sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Početkom 2020. godine je Fernandes došao iz Sportinga, te potpisao ugovor na pet i pol godina.

"Ljubav prema Manchester Unitedu rodila se kada sam gledao Cristiana Ronalda u ovom dresu i od tada sam veliki navijač ovog kluba", rekao je Fernandes nakon potpisa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi