Eden Hazard je plaćen ogromnih 100 miliona eura, ali ovu cifru nikada nije opravdao (Foto: EPA)

Vinicius nova sedmica

Real Madrid na brutalan način Hazardu pokazao izlazna vrata - Već mu je otet dres s brojem 7

Midhat Šljivak

Madridski Real donio je odluku da će u narednoj sezoni dres s brojem 7 nositi Vinicius Junior. Brazilac je postao velika zvijezda Kraljeva, klub ga želi nagraditi slavnim brojem kojeg su nosile istinske legende, a to znači i da će Eden Hazard morati odabrati drugi broj ako ne ode iz kluba.

Vinicius Junior igra sjajan fudbal i ove sezone. Mladi Brazilac je postao istinska zvijezda Real Madrida, a klub ga zbog odličnih nastupa ima namjeru i nagraditi.

Madridski mediji tvrde da će nagrada stići u vidu dresa s brojem 7. Klub je navodno već donio odluku da će 22-godišnji Brazilac dobiti slavni broj bez obzira što je on u vlasništvu Edena Hazarda.

Hazard od dolaska u Madrid nije pokazao ništa. Real ga se silno želi riješiti, a čak i ako ne uspije u tome tokom ljeta, ostavit će ga bez broja na dresu.

Vinicius Junior trenutno na dresu nosi dres s brojem 20, a sedmicu su prije Cristiana Ronalda među Kraljevima nosili Cristiano Ronaldo i Raul Gonzalez.

Brazilski napadač je član Real Madrida postao 2018. godine. Stigao je iz Flamenga i pokazao se kao pravi izbor Kraljeva za novu veliku zvijezdu.

Ukupno je ovaj 22-godišnjak nastupio u 205 utakmica i postigao je 54 pogotka. Ove sezone je odigrao 35 utakmica i ima učinak od 18 golova i devet asistencija.

Eden Hazard je u Real Madrid stigao 2019. godine iz Chelseaja za 100 miliona eura. Ipak, ovu cifru nikako nije opravdao.

Povrede su dosta utjecale na 32-godišnjeg Belgijanaca. Nikad nije našao pravu formu i očekuje se da će napustiti klub tokom ljeta ove godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je izvjesno, broj sedam više neće biti njegov. Hazarda je Real tako na brutalan način precrtao i jasno mu je poručio da se na njega ne računa.

Hazard je za Kraljeve odigrao 73 utakmice i postigao je sedam pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.