Realov je vojnik cijelog života, a u svlačionici makovo zrno: Ancelotti moli, dok ga Perez ponižava!

Kraj je blizu

Realov je vojnik cijelog života, a u svlačionici makovo zrno: Ancelotti moli, dok ga Perez ponižava!

A. Čaušević

Rijetki su igrači koji se mogu pohvaliti podatkom da su svoju cijelu karijeru proveli u Real Madridu. Nešto tako nisu dočekali Raul Gonzalez i Iker Casillas, a izgleda da neće i još jedan odani vojnik Kraljevskog kluba.

Svaki glamurozni klub treba zahvalne i lojalne igrače koji su spremni da griju klupu daleko plaćenijim i popularnijim igračima, a da ulete i odlično ispune zadatke kada se to od njih očekuje.

Tako je bilo i utorak na gostovanju kod Liverpoola u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Nacho Fernandez je ušao u igru umjesto povrijeđenog Davida Alabe i bio je maestralan.

Nacho je i prošle sezone u pohodu na 14. Ligu prvaka bio jedan od ključnih igrača. Iako je u svlačionici poput makovog zrna i daleko u sjeni brojnih zvijezda na terenu je podjednako bitan kao i svi ostali.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Co8S1n0NKpj/?hl=en[/instagram]

U sada već čuvenim preokretima protiv PSG-a, Chelseja i Manchester Cityja Nacho je svaki put bio starter i nije razočarao. 

Oglasi

Ovaj 33-godišnjak je istinski vojnik kluba. Prošao je omladinske selekcije Reala, a za seniorski tim je upisao čak 300 nastupa.

Praktično cijeli život je član Los Blancosa, a sada će mu Florentino Perez prirediti poniženje i kako stvari stoje neće mu ponuditi novi ugovor. 

Mnogi igrači već traže Nachov ostanak. Prvi je to javno uradio Vinicisu u komentarima nakon utakmice protiv Liverpoola. Sada se oglasio i trener Carlo Ancelotti. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CeH0IjOq99g/?hl=en[/instagram]

"Ne znam šta će biti sljedeće sezone. Možda obojica budemo u Realu. Više bih volio Naca nastaviti gledati u Valdebebasu ili Bernabeuu nego na televiziji", kazao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nacho je sa Realom do sada osvojio čak 22 trofeja uključujući i pet Liga prvaka, cijeli svoj život je podredio Kraljevima koji bi mu na kraju mogli zabiti nož u leđa.

Inače, Nachova plata i nije previše zahtjevana za Realove prilike i na sedmičnom nivou iznosi 160.000 eura bruto. Poređenja radi, sedmična plata Edena Hazarda koji ne daje nikakav doprinos je 600.000 bruto.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Kakav nož u leđa, što vam je uzima 160 000 mjesečno to je 1,92 milona godišnje eto neka je 10 miliona zaradio osvojio sve šta hoćete više. Pozanato je da je fudbal biznis kad si dobar Tito si kad nisi nema te na mapi, kad si u godinam isto. Šta sad dao on realu sve ništa nije dobio zauzvrat ma hajde, jesam ovdje ja lud ili ovi nonsense pišu. Raul, Ramos, Kasiljas, Marcelo sve legende tima što bi Nacho imao drugačiji status.
0 0
Benz
Vi ste sampioni po obimu debilnih naslova u jednom danu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi