Da li će se to ostvariti?

Podatak zbog kojeg su Nijemci u čudu govori da će Terzić sa Borussijom biti prvak Njemačke!

E. Oštraković

Nogometaši Borussije Dortmund ostvarili su jako važnu pobjedu na gostovanju kod Hoffenheima u okviru 22. kola Bundeslige. Gosti su upisali minimalnu pobjedu od 0:1.

Jedini gol na utakmici viđen je u 43. minuti, a strijelac gola vrijednog tri boda na ovoj utakmici bio je Brandt.

Ova pobjeda značila je da Borussija Dortmund preuzima prvo mjesto na tabeli, barem na jedan dan, ali i da kreće u veliku bitnu sa Bayernom.

Naime, Borussija se sada nalazi na prvom mjestu sa 46 osvojenih bodova, ima utakmicu više od Bayerna, ali i tri boda više.

Bayern svoju utakmicu igra sutra i to protiv Union Berlina koji se nalazi na trećem mjestu i ima isto bodova kao i ekipe iz Minhena.

Jedan podatak vezan za ekipu Borussije Dortmund i njihove utakmice u 2023. godini je posebno zanimljiv.

Naime, Borussija Dortmund pobjedila je svih 7 odigranih utakmica u Bundesligi u 2023. godini, te su izjednačili svoj rekord.

Ovaj rekord postavljen je 2012. godine, a zanimljivo je da su upravo u toj sezoni posljednji put bili i prvaci Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada su lideri i u Njemačkoj vjeruju da će do kraja sezone gledati veliku borbu za titulu između nekoliko timova.

Bayern više nije dominantan kao što je to bilo u prethodnim sezonama, a Borussija u ovoj godini igra zaista fenomenalno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.