Niko nije obezvrijedio Cristiana Ronalda kao zvaničnik Borussije Dortmund!
Ronaldo se nudio brojnim timovima u Evropi prije nego što je otišao u Saudijsku Arabiju.

Carson Cramer se oglasio

Niko nije obezvrijedio Cristiana Ronalda kao zvaničnik Borussije Dortmund!

E. Ganibegović

U novembru 2022. godine Cristiano Ronaldo se razišao s Manchester Unitedom i postao slobodan igrač. Završio je u Al-Nassru, a prije toga se nudio brojnim evropskim klubovima i zvaničnik jednog od njih se sada oglasio.

Početkom 2023. godine Cristiano Ronaldo je na iznenađenje mnogih otišao put Saudijske Arabije i karijeru nastavio u tamošnjem Al-Nassru.

Ronaldo se već nametnuo kao jedan od najvažnijih igrača tima iz Rijada, no cilj mu je prije svega bio da ostane u Evropi.

Tako ga je bivši agent nudio brojnim klubovima koji igraju Ligu prvaka, niko ga nije doveo i Portugalac je digao sidro te otišao u Aziju.

On se povezivao s prelaskom u Borussiju Dortmund prije no što je otišao u Al-Nassr, no sada je zvaničnik ovog kluba na suptilan način odbrusio i naglasio da za Ronalda tu nema mjesta.

Čak iako više nije na vrhuncu karijere, nesporno je da bi transfer Ronalda bio pravi udar na imidž Borussije Dortmund, u kontekstu u kojem je Portugalac najpraćenija osoba na svijetu na Instagramu.

Oglasi

Ronalda na Instagramu prati čak 549 miliona korisnika. Međutim, na pitanje o CR7, Carson Cramer, zvaničnik Milionera, odlučio je da upravo u kontekstu društvenih mreža odbrusi Ronaldu. 

"Vrijednost kluba Borussia Dortmund ne zavisi od broja pratilaca na društvenim mrežama. Mi smo fudbalski klub, to je ključ. Možemo imati najbolje marketinške ideje, ali ako izgubimo 3:0 kod kuće od Freiburga, to ne funkcioniše. Čak i uz najbolju prezentaciju brenda, ono što je najvažnije je proizvod", rekao je Cramer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema studiji Nielsena, Al-Nassrova zvijezda u prosjeku prima 3,6 miliona eura za svaku objavu na Instagramu.

Ronalda na ovoj ljestvici prati njegov veliki rival Lionel Messi, koji svaki put kada objavi na poznatoj društvenoj mreži dobije oko 2,6 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi