Šok i nevjerica za dečka koji osvaja fudbalski svijet: Čuo se vrisak, suza su same krenule...

Nije imao sreće

Šok i nevjerica za dečka koji osvaja fudbalski svijet: Čuo se vrisak, suza su same krenule...

A. Čaušević

Prije nepunih sedam dana sve je ostavio u čudu, ovaj 21-godišnjak je počeo da osvaja fudbalski svijet. Upalio se sjaj iznad buduće velike zvijezde, međutim za vikend je stigao šok.

Fudbaler sa najvećom maksimalnom brzinom u ovoj sezoni je pretprio pravi šok. Nevjerica na njegovom licu u njegovom najboljem trenutku savšreno opisuje kroz kakvu bol je prošao.

Kaim Adeyemi je sadašnjost i budućnost evropskog fudbala. U osmini finala Lige prvaka je ponizio 120 miliona plaćenog Enza Fernadeza i donio pobjedu Borussiji Dortmund nad Chelseajam.

Žuto-crni su bili domaćini Herthi. Adeyemi je izveo još jednu majstoriju. Na magičan način je pogodio petom u 27. minuti. Ubrzo poslije toga je asistirao.

Onda je stigao 35. minuti. Jedan trk je skupo koštao Adeyemija. Čuo se vriska, odmah se uhvatio za ložu, suza je potekla sama. Šok na licima 80-ak hiljada navijača.

Edin Terzić je odmah poslije utakmice kazao da se radi o ozbiljnoj povredi te da mladog reprezentativca Njemačke neće biti u narednim utakmicama.

Oglasi

"Izgubili smo Adeyemija, neće biti na raspolaganju u naredim utakmicama. Detalji pregledi će pokazati koliko je povreda ozbiljna", kazao je Terzić.

Prve prognoze govore da se radi o ozbiljnoj povredi

Računajući sva takmičenja Borussija je u nizu od osam uzastopnih mečeva. Uspjeli su se popularni Milioneri vratiti u trku za titulu i povreda Adeyemija je ono što im je najmanje trebalo.

Ekipa iz Dortmunda dijeli prvo mjesto sa Bayernom i Union Berlinom, izborena je i završnica DFB Pokala, dok se može razmišljati i o četvrtfinalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Izostanak Adeyemija u ključnim utakmicama bio veliki hendikep jer je ovaj 21-godišnjak trenutno i najbolji igrač ekipe.

Dečko koji je nedavno protiv Freiburga ostvario brzinu od 36.65 km/h po čemu je najbrži u Ligama petice je na učinku od šest golova i tri asistencije u svim takmičenjima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
O cemu ti pricas, kakve droge uzimas, jel pogledas prvo Video prije nego sto napises Text? Momak prije nego sto je ubacio loptu u 16 stradala mu je zadnja loza, i gdje ti vidis ovdje trik? Brz oporavak Adeyemiu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi