Marco Reus pokazao klasu i zasjenio Messijevu majstoriju

Sjajan gol u pobjedi Borussije

Marco Reus pokazao klasu i zasjenio Messijevu majstoriju

E. Škorić

Borussia Dortmund je pobijedila Herthu sa 4:1, a meč je obilježila majstorija 33-godišnjeg kapitena Milionera Marca Reusa.

Borussia je nastavila niz pobjeda protiv Herthe, koja je ostala u opasnoj zoni, dok je dortmundski sastav sada izjednačen na vrhu tabele sa Bayernom i Union Berlinom.

Sve ekipe imaju po 43 boda, a Borussia je zbog gol-razlike smještena na drugu poziciju.

Sjajni Adeyemi je u 27. minuti "načeo" goste iz Berlina, da bi isti igrač pet minuta kasnije asistirao Malenu za 2:0. Adeyemi se potom povrijedio pa ga je zamijenio Brynoe-Gittens.

Hertha na otvaranju drugog dijela dolazi do gola, a strijelac je bio Tosuart. Imali su gosti iz Berlina nadu da mogu barem do boda, no u 76. minuti ona je nestala.

Dosuđen je slobodni udarac, a Reus je pokazao kakav je majstor, pogodivši perfektno, čime je zasjenio raniju majstoriju Lionela Messija kada je u 95. minuti, također iz slobodnjaka, donio PSG-u pobjedu nad Lilleom (4:3).

Borussia je na kraju postigla i četvrti gol. U 90. minuti je Julian Brandt fantastično utrčao u prostor iza odbrane Herthe, te na asistenciju Bynoe-Gittensa postavlja konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia je u formi i ima osam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a naredni meč igra narednog vikenda na gostovanju kod Hoffenheima, potom dočekuje Leipzig u derbiju, a onda gostuju u London na revanš osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, kojeg je nedavno pobijedila sa 1:0.

Dortmunđani igraju izvrsno, užitak ih je gledati, a Reus iako ima 33 godine i dalje pokazuje da je majstor i da u njegovim nogama i dalje ima magije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi