Liverpool ponovo razočarao milione fanova širom svijeta i osvojen je samo bod u Londonu kod Crystal Palacea (Foto: EPA)

Samo bod na Selhurst Parku za tim Jurgena Kloppa

Novo razočarenje za Redse: Ako ovako nastave Liverpool neće igrati Ligu prvaka!

Midhat Šljivak

Crystal Palace i Liverpool remizirali su večeras (0:0) na Selhurst Parku u Londonu u susretu 25. kola engleske Premier lige i tako je nastavljena patnja Redsa u ovoj sezoni koja je već sada za zaborav i trebat će pravo čudo da tim Jurgena Kloppa zaigra u Ligi prvaka naredne sezone.

Liverpool će imati dosta muka da se domogne mjesta koja vode u Ligu prvaka. Večeras je tim Jurgena Kloppa uzeo samo bod na gostovanju kod Crystal Palacea i dodatno je sebi otežao sezonu.

Dobar meč viđen je na Selhurst Parku. Otvoreno se igralo s obje strane od prve minute i poprilično je nevjerovatno da pogodaka nije bilo u večerašnjem meču.

Diogo Jota je u prvom poluvremenu imao šansu dva puta dovesti Redse u prednost. U 19. minuti mu je golman Palacea skinuo šut, a četiri minute kasnije pogađa stativu.

Palace je odmah uzvratio. U 25. minuti Marc Guehi je u dobroj situaciji, no ne pogađa, da bi u 42. minuti Mateta pogodio prečku i propada odlična šansa za domaće.

Na odmor se odlazi rezultatom 0:0, a Liverpool u nastavak ulazi ofanzivno tražeći tri boda u ovom meču.

Već nakon četiri minute igre u nastavku u velikoj šansi je Mohamed Salah. Njegov udarac međutim pogađa prečku.

Domaći tim je igrao dosta dobro u defanzivu i čekali su šansu iz kontri da ugroze gol Redsa. Liverpool je dugo čekao na novu priliku, a u 81. minuti Gakpo propušta dobru šansu da donese prednost svom timu.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 0:0 i ovim rezultatom mnogo zadvoljniji mogu biti domaći.

Liverpool je trenutno na sedmom mjestu Premiershipa. Redsi su osvojili 36 bodova i zaostaju šest za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Timu Jurgena Kloppa predstoji velika borba do kraja sezone i bit će potrebna istinska perfekcija da uđu među četiri najbolja tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 25. kolo:

Crystal Palace - Liverpool 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.