Bizarna scena u Londonu: Glava Jordana Hendersona našla se tamo gdje nije trebala
Nevjerovatna scena ispred gola Crystal Palacea i Jordan Henderson je najzaslužniji što Liverpool nije poveo

Spriječio čist gol

Bizarna scena u Londonu: Glava Jordana Hendersona našla se tamo gdje nije trebala

Midhat Šljivak

Liverpool u susretu 25. kola Premier lige gostuje na Selhurst Parku u Londonu kod ekipe Crystal Palacea. Rezultat nakon prvog dijela je 0:0, ali su obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi za postizanje golova.

Liverpool nakon blamaže od Real Madrida u Ligi prvaka i poraza od 5:2 na Anfieldu, večeras gostuje u Londonu kod Crystal Palacea u duelu 25. kola Premiershipa.

Oba tima imala su dobre šanse da dođu do pogodaka u prvom poluvremenu. Ipak, šanse nisu iskorištene pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Zanimljiva scena desila se u 28. minuti meča. Trent Alexander-Arnold izveo je slobodan udarac s 20-ak metara od gola i lopta je krenula pravim putem prema golu.

Međutim, njoj se na putu ispriječio kapiten Redsa Jordan Henderson. Lopta ga je pogodila u glavu i vjerovatno je Henderson spriječio čist pogodak.

Oglasi

Tako je na nevjerovatan način propala velika šansa Liverpoola da dođe u vodstvo, a krivac za to je kapiten kluba.

[twitter]https://twitter.com/liefemke/status/1629576806960603136[/twitter]

Liverpool će do kraja sezone voditi veliku borbu za plasman u Ligu prvaka. Mjesto koje ih tamo vodi udaljeno je šest bodova i ne djeluje kao nemoguća misija.

Ipak, Redsi će završni dio sezone morati odigrati na najvećem mogućem nivou. Kikseve je potrebno svesti na minimum ili se nemaju čemu nadati.

Sezona je već sama po sebi jako loša za Redse. Jurgen Klopp ima dosta problema i čak se spominje da bi mogao napustiti klupu tima s Anfielda narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je međutim jako teško očekivati. Vezan je ugovorom, jasno je u nekoliko navrata poručio da neće tek tako napustiti tim i vidjet ćemo šta će se sve desiti.

Sada je ipak prije svega cilj da se tim odvede u Ligu prvaka i još je malo vremena ostalo za to.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi