"Zemljotres" na Anfieldu: Klopp odlazi, stiže jedan od najperspektivnijih trenera današnjice?
FOTO: EPA

Spremaju se promjene na Anfieldu

"Zemljotres" na Anfieldu: Klopp odlazi, stiže jedan od najperspektivnijih trenera današnjice?

H. Zilić

Sredina ove sedmice donosi bombu iz evropskog fudbala! Kako stvari stoje Liverpool i Jurgen Klopp se razilaze po završetku ove sezone.

Prema pisanjima ostrvskih medija dobar dio Uprave Liverpoola je za odlazak Kloppa.

Smatraju da je njegov sistem igre pročitan i da je dostigao vrhunac na klupi tima sa Anfielda.

Klopp je donio titulu prvaka Engleske nakon tri decenije čekanja. Osvojio je Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, Community Shield, FA Kupa i Liga Kup, kao i Super Kup Evrope.

Dakle, Klopp je osvojio sve titule sa Redsima, ali ova sezona je očajna.

Navodno se i sam Klopp zaisito svega, a šok je bio i poraz od Reala od 2:5 u prvoj utakmici osmine finala ovosezonske Lige prvaka.

Oglasi

U Liverpoolu već i traže zamjenu, a evropski mediji prenose vijest da je prvi kandidat trener Bayerna Julian Nagelsmann.

Klopp je i sam ranije hvalio rad Nagelsmanna, što bi mogla biti i ključna stvar da Nagelsmann dođe na Anfield.

"On je sjajan trener. Ne poznajemo su puno lično, ali ono što radi u fudbalu je genijalno", rekao je Klopp za aktuelnog trenera Bayerna i dodao:

"Poštujem njegov stil igre, rad i on je budućnost svjetskog fudbala u narednim godinama."

Nagelsmann je rođen 1987. godine i jedan je od najmlađih tenera u evropskom fudbalu.

Bilježio je sjajne rzeultate na početku trenerske karijere dok je vodio Hoffenheim, zatim i Leipzig što je i bila preporuka da ga Bayern angažuje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa Bayernom ima ugovor do ljeta 2026. godine. Bavarcima se sigurno neće dopasti činjenica o potencijalnom razlazu, ali gdje ima dima ima i vatre.

Na Anfieldu su spremni za promjene, Klopp nije puno pričao oko svega, vjerovatno je svjestan cijele situacije, tako da nas sigurno očekuje uzbudljivo ljeto u evropskom fudbalu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amza
Klop ce preuzeti njemcku repku to je ssd jasno
2 0
user1579409590
Klopp ako ode ostavit ce dubok trag u Liverpoolu..ekipu je uzeo sa sredine tabele...osvojio sa njom sve sto je mogao...tako da ce imati na kraj sezone ako ode nevijerovatne ponude a spominje se tu vec i real madrid ako Carlo preuzme Brazil...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi