Kup BiH

Željezničar dočekuje Zvijezdu

Eldar Ganibegović

Večeras se nastavlja takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine prvom četvrtfinalnom utakmicom koja će biti odigrana na stadionu Grbavica između Željezničara i gradačačke Zvijezde.

Za aktere susreta svakako nije lijepa vijest sniježni pokrivač, no utakmica bi se, ukoliko ne dođe do nekih dramatičnih vremenskih neprilika, svakako trebala igrati.

Susret Željezničara i Zvijezde na rasporedu je večeras od 18 sati, dok je revanš meč zakazan za 15. mart u Gradačcu.

Edis Mulalić, trener Željezničara, ima problema kada je u pitanju sklapanje tima za ovaj susret. Pod upitnikom je Štilić, Armina Hodžića neće biti desetak dana zbog povrede protiv Igmana, a pod znakom pitanja je i Santos.

Zvijezda nikako nije ekipa za podcijeniti. Radi se o drugoplasiranom timu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojem nastupa nekoliko igrača s iskustvom igranja u Premijer ligi.

Gosti će se sigurno htjeti dokazati na jednom od najvećih bh. stadiona i ostaviti dobar dojam, dok je Željezničaru prolaz u polufinale skoro pa imperativ.

Nakon poraza od Igmana u 20. kolu i pobjede Borca nad Širokim Brijegom Željezničar se dodatno udaljio od trećeg mjesta, dok četvrto vrlo vjerovatno neće voditi u Evropu (osim ako Zrinjski osvoji Kup).

Željezničar je do četvrtfinala stigao pobjedama protiv Budućnosti iz Banovića (1:2) i trebinjskog Leotara (2:1).

S druge strane, Zvijezda je prvo s 4:1 bila bolja od Gradine iz Srebrenika, da bi nakon toga na svom terenu lagano počistila i kakanjski Rudar, bilo je 3:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Preostale tri utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu su sutra, a sastaju se:

Tuzla City - Rudar Prijedor (13:00);
Radnik Bijeljina - Zrinjski (16:00);
Sloga Doboj - Velež (18:30).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.