Đekanović: Napravili smo velike stvari za klub, na Grbavici nam je veliki ispit

U Gradačcu vjeruju da će se pokazati na najbolji način, te ističu da mnogo poštuju Plave

Đekanović: Napravili smo velike stvari za klub, na Grbavici nam je veliki ispit

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Veliki izazov sutra je pred nogometašima Zvijezde iz Gradačca. FK Željezničar će nastupiti u četvrtfinalu Kupa naše zemlje.

Utakmica se igra na Grbavici od 18 sati, ali gosti sa puno optimizma dolaze u Dolin Ćupovu. Zvijezda je drugoplasirana ekipa Prve lige FBiH, ali je prethodno u Kupu savladala Rudar iz Kaknja rezultatom 3:1.

Ambiciozni trener Nebojša Đekanović ističe da vjeruje u svoj tim i da će učiniti sve da se tim što bolje predstavi na Grbavici.

“Momčad je spremna, zadržali smo većinu igrača iz prvog dijela sezone te smo ih dodatno pojačali. Svi se veselimo utakmici, nema igračaka i svi su spremni. Respektiramo Željezničar, to je veliki klub sa armijom navijača, ali za nas je ovo veliki ispit. Pokušat ćemo se očuvati na sve moguće načine, moramo gledati sebe i pokušati se prikazati u što boljem svjetlu. Želimo vratiti zvijezdu tamo gdje je bila, ali gdje još uvijek pripada. Uvjereni smo da će biti spektakl na našem stadionu”, posvjedočio je Đekanović.

Brojni navijači Željezničara tražili su više informacija o sutrašnjem rivalu, ali mi smo pitali Đekanovića može li ovaj klub trenutno igrati u Premijer ligi.

“Mislim da imamo momčad koja bi se izborila za opstanak u Premier ligi. Mlada smo ekipa, prosjek godina je 22 godine, što me posebno veseli. Vjerujte da smo savršeno posloženi”.

Oglasi

Svjestan je da je Željezničar veliki favorit.

“Željo je veliki favorit. Čast nam je da smo drugu godinu zaredom u četvrfinalu Kupa BiH. Nije to slučajno, a u prvenstvu smo drugoplasirani. Borit ćemo se do kraja za prvo mjesto. Što se tiče sutrašnje utakmice, svi mogu očekivati Zvijezdu koja će biti disciplinovana, organizovana i da pokušamo ostvariti što bolji rezultati i ostaviti što bolji utisak na Grbavici“.

Pratio je uživo meč Igmana i Željezničara.

“Bilo je dosta problema u organizaciji igre kod Željezničara. Dosta propusta su imali, očekivao sam iskreno mnogo više. Vidi se da ekipa još nije posložena kako treba, ali Željo je uvijek Željo. Mi moramo sutra gledati sebe“.

Oglasi

U Gradačcu je dobio brojne pohvale. Od ekipe koja se borila za goli život napravio je tim koji igra za gol više, pravi uspjehe, što govori i plasman u četvrtfinače Kupa.

“Što se tiče trenerske strane, zadovoljan sam. Ekipa se borila za opstanak, a vratio sam je na mjesto gdje to i zaslužuje. Ekipa sada igra za gol više, promijenili smo formaciju i stil igre, igramo disciplinovano i hoću da uvijek ostavimo dobar utisak. Iz poraza se najviše uči, ali i iz pobjede, te to uvijek prenosim na igrače. Za godinu i po dana svi zajedno smo napravili mnogo stvari za Zvijezdu. Zvijezda je bila u velikim problemima u svakom pogledu i zaista možemo biti zadovoljni“.

Pohvalio je prvog čovjeka kluba Adija Šakića.

“Adi daje sebe mnogo za klub, 24 sata je dostupan za Zvijezdu. To je zaista rijetkost. Spreman je u svakom momentu da odgovori na sve zadatke i sve pohvale za njega“.

U Zvijezdi osim na Željezničar moraju misliti i na nastavak Prve lige FBiH. Drugi dio počinje za vikend kada će na neugodno gostovanje kod BFK Simm Bau.

Oglasi

“U prvom meču igramo protiv Simm Bau i želimo nastaviti niz od 12 utakmica bez poraza. Čeka nas paklen raspored, kako u prvenstvu, tako i ove dvije utakmice Kupa. Spremali smo se, znamo šta nas čeka i znamo šta su naši ciljevi“.

Zvijezda zaostaje 12 bodova za prvoplasiranim GOŠK-om. Tim iz Gradačca se neće predati, iako je jasno da Gabeljani imaju gotovo sve u svojim rukama.

“Mi želimo vidjeti naše trenutne domete. Što se tiče GOŠK-a, ja kao trener želim da mi uvijek idemo naprijed i dok god postoji i jedan promil šanse mi ćemo se boriti. Nećemo bježati od toga, nećemo odustajati, želim da se predstavimo u još boljem svjetlu u drugom dijelu sezone“, dodao je šef struke NK Zvijezda Gradačac Nebojša Đekanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Danas ekspedicija Zvijezde kreće put Olova, gdje će na Grbavici u karantinu čekati sutrašnji meč.

Sutra će istinu podijeliti Dragan Kesić iz Gradiške sa svojim pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem iz Tešnja i Borisom Dujmovićem iz Mostara. Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine. Promatrač suđenja je Antonio Blažević iz Višića.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti