Foto: Instagram - @lucascanizares1

Pohvalio se na Instagramu

Sin legende potpisao za Real Madrid

Eldar Ganibegović

Iako ti madridski klub još uvijek nije zvanično potvrdio, produženje ugovora s Realom potpisao je 20-godišnji golman Lucas Canizares.

Canizares tek treba da debituje u prvom timu za Real Madrid, ali je bio na klupi deset puta ove sezone i bio dio tima koji je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo u Maroku.

Sin bivšeg golmana Real Madrida i Španije, Santiaga Canizaresa, je treći golman madridskog tima, nakon Thibauta Courtoisa i Andriyja Lunina.

Španska štampa spekulisala je o odlasku Lucasa Canizaresa u januaru, kako bi dobio minutažu, ali je golman u ponedeljak na Instagramu potvrdio da je produžio ugovor.

"Veoma sam sretan što sam produžio ugovor s Real Madridom. Jedva čekam da se vratim na posao sa samopouzdanjem. Hajde!'', napisao je Canizares.

On je ove sezone dva puta bio na golu Real Madrid Castille u trećem rangu španskog fudbala i primio četiri pogotka za tih 180 minuta.

Što se ugovora koji je potpisao tiče, još uvijek nije poznato na koliko je on produžen, s obzirom na to da nema zvanične potvrde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dojučerašnji ugovor Lucasa Canizaresa vezao ga je za Real Madrid do kraja tekuće sezone, no sada je jasno da će se u glavnom gradu Španije duže zadržati.

On je dijete Real Madrida i igrao je za sve uzraste ovog kluba, od onih najmlađih, preko U-17, U-18, U-19 i Castille sve do prvog tima. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.