Real Madrid za 46 minuta postigao više golova u Engleskoj nego Chelsea u 2023. godini
Real Madrid je na utakmici protiv Liverpoola postigao više golova nego Chelsea u Engleskoj od početka 2023. godine.

Poražavajuća statistika za Plavce

Real Madrid za 46 minuta postigao više golova u Engleskoj nego Chelsea u 2023. godini

Eldar Ganibegović

Chelsea ove sezone ne liči na sebe. Nalaze se tek na 10. mjestu u Premier ligi, a na pragu su ispadanja u osmini finala Lige prvaka. Naročito ih loša forma prati od početka ove godine za koju se veže ponižavajuća statistika.

Od početka 2023. godine Chelsea je odigrao 11 utakmica, a na samo jednoj je upisao pobjedu i to minimalnu od 1:0 protiv Crystal Palacea 15. januara.

Osim toga, upisali su čak šest poraza uz četiri remija, te su na samo četiri od tih 11 utakmica postizali po jedan pogodak.

Vratimo li se još unazad, posljednji put kada je Chelsea postigao dva pogotka na utakmici bilo je 27. decembra u 2:0 pobjedi protiv Bournemoutha.

Ne treba biti specijalizovani statističar da se izvuče poražavajući podatak vezan za neefikasnost Chelseaja.

Naime, Real Madrid je u 2023. godini postigao više golova na engleskom tlu nego što je to uradio Chelsae. Kraljevi su pet puta pogađali na Anfieldu protiv Liverpoola, dok je Chelsea, kako smo već rekli, postigao četiri gola ove godine.

Oglasi

Podsjetimo, Real Madrid je nakon preokreta s 2:5 slavio protiv Liverpoola u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a sve golova Kraljevski klub postigao je u rasponu od 21. do 67. minute.

To znači da su izabranici Carla Ancelottija za 46 minuta postigli više golova u Engleskoj nego Chelsea od početka godine.

Podsjetimo, osim pobjede protiv Crystal Palacea, Chelsea je još po gol davao u remijima protiv Nottingham Foresta i West Hama, te u porazu od Fulhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko je Chelsea neefikasan ove sezone dovoljno govori i to da je na 24 utakmice u Premier ligi postigao samo 23 gola. Primjera radi, Leeds koji je 17. i prvi iznad crte postigao je šest golova više. 

Trenutno je Chelsea 10. na tabeli Premier lige s 31 bodom i čak 14 bodova zaostaje za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka, te im vjerovatno preostaje borba barem za plasman u Evropsku ili Konferencijsku ligu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Kasnite za ovom forom skoro 7 dana, isfurala vise
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi