Lewandowski neće igrati u El Clasicu!
Barcelona objavila da je Poljak povrijeđen u sinoćnjem meču protiv Almerije.

Veliki udarac za Barcelonu

Lewandowski neće igrati u El Clasicu! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski u posljednje vrijeme nije na zavidnom nivou kada su igre i forma u pitanju. Sinoć je bio nevidljiv na terenu, a danas stižu nove loše vijesti za njega - neće ga biti u predstojećem El Clasicu.

Barcelona je sinoć u okviru 23. kola španske Primere poražena na gostovanju kod Almerije rezultatom 1:0.

Jedan od najlošije ocijenjenih igrača na terenu bio je Robert Lewandowski koji je dobio značajne kritike od španskih medija nakon utakmice.

Redom su ga kritikovali novinari Marce, AS-a, Mundo Deportiva, katalonskog Sporta, Goala, te drugih uglednih španskih i evropskih medija.

Danas stižu nove loše vijesti o njemu, a na svom zvaničnom Twitter profilu potvrdila ih je i sama Barcelona.

Oglasi

Robert Lewandowski neće igrati u El Clasicu u četvrtak. Poljak je u nedjeljnoj utakmici protiv Almerije odigrao punih 90 minuta, ali je s bolom napustio teren.

Danas se ispostavilo da se radi o nešto ozbiljnijoj povredi. Poljski će napadač izbivati najmanje dvije sedmice s terena. Za Xavijev tim to je veliki problem, jer ih u četvrtak očekuje prvi meč polufinala španskog Kupa Kralja protiv Real Madrida.

Poljak je zadobio povredu lijevog bedrenog mišića. Danas će biti podvrgnut detaljnom pregledu, no preliminarne dijagnoze su neumoljive - pauza će trajati najmanje 14 dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lewandowski se tako pridružio još dvjema velikim zvijezdama koje moraju zaliječiti povrede- Ousamaneu Dembeleu i Pedriju. Da stvar bude gora, kadrovski problemi Katalonaca pojavili su se u najvažnijem dijelu sezone.

Robert Lewandowski će sigurno propustiti idući El Clasico i dvije ligaške utakmice s Valencijom i Athletic Bilbaom. U početku bi trebao biti na raspolaganju treneru za sljedeći okršaj s Real Madridom, koji je na rasporedu u Primeri 19. marta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi