Postigao gol protiv Atletico Madrida, a sada saznao najbolje moguće vijesti
Alvaro Rodriguez postigao je gol protiv Atletico Madrida i sada ga čeka više prilike na terenu.

Mladi Alvaro Rodriguez živi svoj san

Postigao gol protiv Atletico Madrida, a sada saznao najbolje moguće vijesti

Eldar Ganibegović

Real Madrid je prije nekoliko dana na jedvite jade izvukao remi protiv gradskog rivala Atletico Madrida. Junak je bio 18-godišnji Alvaro Rodriguez kojem sada stižu jako lijepe vijesti.

U subotu je u okviru 23. kola španske La Lige odigran madridski derbi između Reala i Atletica, a krajnji rezultat glasio je 1:1. 

Gosti s Wanda Metropolitano stadiona ostali su s igračem manje u 64. minuti kada je, po mišljenju mnogih, prestrogo direktan crveni karton dobio Correa.

Samo 14 minuta kasnije Jorgandžije su s deset igrača na terenu stigle do vodstva preko Gimeneza, no izjednačenje i bod Kraljevima u 85. minuti donosi 18-godišnji Alvaro Rodriguez.

Na terenu je u ovoj utakmici proveo samo 14 minuta i to mu je bila tek treća utakmica na kojoj je nastupio ove sezone, nakon što je dobio tri minute protiv Osasune i 23 protiv Cacerena u Kupu kralja. 

Nakon gola protiv ljutog gradskog rivala, za Alvara Rodrigueza stižu fantastične dvije vijesti. Prva je to da će do kraja sezone dobiti veću minutažu u prvom timu Reala.

Oglasi

Druga je još i bolja - Alvarao Rodriguez će iduće sezone potpisati ugovor s prvim timom i iz Real Madrid Castille bit će prekomandovan u prvi tim Kraljevskog kluba, a sve je najavio trener Carlo Ancelotti. 

"Pokazao je sav svoj kvalitet i bila je to posebna noć za njega i za nas jer počinjemo da shvatamo da će biti od koristi u ovom dijelu sezone.

Iduće sezone će biti u prvom timu jer ima kvalitet koji malo ko drugi ima. Za svoje godine, visok je, snažan i zastrašujuća glava.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom posljednjem dijelu sezone procijenit ćemo da li nam treba, što mislim da i trebamo", rekao je Carlo Ancelotti nakon meča protiv Atletico Madrida.

Inače, Rodriguez je ove sezone pored tri nastupa za prvi tim nastupio i na 16 utakmica u Primera Federacion - Gr. I takmičenju, te je postigao ukupno pet pogodaka. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi