Tomić stigao ne Pecaru, kako smo i najavili u prethodnom periodu.

Bivši Zmaj

Tomić u Širokom Brijegu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Tridesettrogodišnji veznjak Tomislav Tomić novi je fudbaler NK Široki Brijeg. 

Dakle, ozvaničen je transfer koji je SportSport.ba prije deset dana i najavio

Tomić bi trebao predstavljati pojačanje na Pecari, a pravo nastupa imat će već petog marta kada hercegovački tim igra meč protiv Sarajeva.

Bh. veznjak potpisao je ugovor s timom s Pecare do ljeta 2025. godine, te mu je ovo povratak u BiH nakon avanture u Sloveniji. 

Nedavno je Tomislav raskinuo ugovor sa slovenačkim Celjem, te je u Hercegovinu stigao sa slobodnim papirima. 

Kako u Željezničaru imamo dva Armina Hodžića, tako ćemo u Širokom sada gledati dva Tomislava Tomića, s tim da jedan ima i srednje ime, Adolf.

Tomić je u našoj zemlji nastupao za HŠK Zrinski, FK Željezničar, NK GOŠK i već ranije NK Široki Brijeg, te dobro poznaje stanje u bh. fudbalu.

Osim za Celje, u inostranstvu je nastupao za ljubljansku Olimpiju i austrijsku Admiru. 

U prvom dijelu sezone u Sloveniji Tomić upisao tek dva nastupa uz ukupno 32 minute, pa je bilo i za očekivati da dođe do raskida saradnje.

Vidjet ćemo u kakvoj je formi stigao na Pecaru, no radi se o jednom respektabilnom imenu za bh. prilike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekada je Tomić dobijao pozive i u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ima ukupno upisana dva nastupa u dresu s najdražim grbom. 

Oba puta je to bilo u prvim utakmicama Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva kada smo van FIFA termina remizirali s SAD-om (0:0) i izgubili od Meksika (1:0) u januaru 2018. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.