Poljaci ne mogu da se načude dešavanjima na meču Borac - Široki: "Sramota za cijelu Evropu"

Pišu o meču Premijer lige BiH

Poljaci ne mogu da se načude dešavanjima na meču Borac - Široki: "Sramota za cijelu Evropu"

E. Čaušević

Borac je sinoć u prvoj utakmici proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedio Široki Brijeg s minimalnih 1:0, ali pojedini detalji s ovog meča su sve šokirali. O tome pišu čak i strani mediji jer niko ne može da vjeruje kakve stvari se dešavaju u najjačem rangu bh. fudbala.

Banjalučani su u meču 20. kola uspjeli da dođu do tri boda protiv Širokog Brijega, a odlučujući trenutak utakmice desio se u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada je Jakov Blagaić pogodio za 1:0 i pobjedu domaćeg tima.

Međutim, nakon utakmice najmanje se pričalo o fudbalu i ponovo su utakmicu Borca obilježile čudne sudijske odluke, ali i scene s tribina o kojima jutros pišu i pojedini strani mediji.

Tako o dešavanjima u Banjaluci piše ugledni poljski portal Sport.pl koji se ne može načuditi scenama koje su se sinoć dešavale na utakmici između Borca i Širokog Brijega.

Prvo su pisali o fotografiji na kojoj se vidi transparent na tribini gdje su najvatreniji navijači Borca. Radi se o transparentu koji je podrška Rusiji godinu dana nakon što je ta zemlja izvršila invaziju na Ukrajinu.

Oglasi

"Slava Rusiji", pisalo je na transparentu, a Poljaci su iznenađeni takvom slikom s meča u našoj zemlji.

"Skandalozan baner 'Slava Rusiji'. Sramota za cijelu Evropu", jutrošnji je naslov na pomenutom poljskom portalu, ali oni dalje u tekstu navode da to čak i nije najskandaloznija stvar koja se desila na ovoj utakmici. Taj članak pročitajte na OVOM LINKU.

   Poljaci baner navijača Borca nazvali sramotom za cijelu Evropu.

U centru pažnje poljskog portala našla se i nevjerovatna situacija iz drugog poluvremena kada su navijači Borca bakljom gađali golmana Širokog, ali na su sreću baklja je pala pored njega iako je malo nedostajalo da ga pogodi u glavu.

No, ono što je šokiralo urednike poljskog portala Sport.pl jeste sramotna odluka glavnog sudije Mirze Kazlagića. Golman Širokog je pukom srećom izbjegao povredu i kada je sudiji pokušao reći šta se desilo on mu je na šok i nevjericu svih pokazao žuti karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nevjerovatno šta je sudija uradio. Taman kada pomislite da ste vidjeli sve", naslov je na tom poljskom portalu vezano za potez Kazlagića i žuti karton koji je dao golmanu Širokog Brijega nakon sramotnog poteza navijača Borca što možete pročitati OVDJE.

   Na Sport.pl ne mogu da vjeruju kakvu sramotnu odluku je sinoć donio Mirza Kazlagić.

Oni dalje u tekstu navode da to pokazuje čitav apsurd Premijer lige, te su objasnili čitateljima da je to jedna od najlošijih liga u Evropi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Danas Kazlagic ovo cita i dici se da je stigao na naslovnice evropskih portala. Ali njegov pokvareni mozak ne moze da skonta da je to zato sto je smrdljivo ****o kao i njegovi nalogodavci a ne sto je uradio nesto pozitivno.
9 0
user1671659289
Cijeli svijet to vidi samo Vico i korumpirana kompanija oko njega prave se da ne vide U normalnim zemljama odmah bi bili sankcionisani ali u ovom nasem slucaju su nagradjeni SRAMOTA
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi