Šećerovića bi opet mogli gledati u Premijer ligi?

Vezista je trenutno slobodan, no obavljeni su određeni kontakti

Šećerovića bi opet mogli gledati u Premijer ligi?

S. Mlaćo
Prelazni rok u Premijer ligi naše zemlje je završen, ali ne i za nogometaše sa 'čistim papirima'. Drugi dio sezone je krenuo, već na startu smo vidjeli dosta uzbuđenja, a vidljivo je da određene ekipe i dalje nisu posložene, odnosno da su im pojačanja potrebna.

Zbog toga nije isključiti mogućnost transfera u narednim danima, a uveliko se priča o Adnan Šećeroviću, Tomislavu Tomiću, te još nekoliko nogometaša koji imaju slobodne papire.

Šećerović je dobro poznato ime u bh. nogometu, a posljednji angažman imao je u Indiji. Odlučio se povratak kući krajem januara, te redovno održava formu.

Nije tajna da se povezuje sa nekoliko premijerligaša, određenih razgovora je bilo, no za sada nije postignut konačni dogovor.

Iskusni vezista je nosio u našoj zemlji dres Radnika, Slobode, Tuzle City, Mladosti, Željezničara i Sarajeva te sigurno može još mnogo toga pokazati. U inostranstvu je nastupao i za holandsku Rodu, NEC Nijmegen, Fortunu, Maastricht, austrijski Lustenau, grčku Larisu, latvijsku Rigu, te armenski Pyunik iz Yerevana.

Sa Pyunikom je bio i prvak Armenije, dok je u BiH osvojio trofej Kupa sa FK Radnik u sezoni 2015/16, što je bio historijski uspjeh za ovaj klub, danas člana Prve lige RS.

Oglasi

I u Indiji je ostavio lijep trag, a pri odlasku bio je veoma emotivan.

"Zbogom Indija.

Prošao sam kroz mnoge zemlje tokom karijere i mnoge klubove, ali ovo je bilo nešto sasvim drugačije i nešto što će mi ostati u pamćenju do kraja života.

Kroz ovo iskustvo sam saznao i gdje žive najljubazniji ljudi na svijetu", napisao je vezista tada na svom facebook profilu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluku o novom klubu trebao bi donijeti uskoro i neće biti iznenađenje ukoliko ga ubrzo vidimo na premijerligaškim terenima.

Kada je u pitanju već spomenuti Tomić, on se povezivao sa NK Široki Brijeg, ali sada nije postignut dogovor. Tomić se nedavno razišao sa NK Celje, a u BiH je nastupao za Željezničar, Zrinjski, GOŠK, Široki Brijeg...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi