Željezničar ima 2:0

Povratnik na Grbavicu ušao u igru i pogodio

Edmir Škorić

FK Željezničar i NK Zvijezda igraju svoj meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a domaćin je uspio u nastavku doći do vodstva i sada ima 2:0.

Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, a u nastavak su igrači Željezničara krenuli nešto ofanzivnije sa željom da ostvare pobjedu pred revanš u Gradačcu.

Uspjeli su u tome u 58. minut, kada je povratnik u redove Plavih, Arnin Hodžić, odmejrenim udarcem sa nekih 10 metara postigao lijep gol.

Bivši reprezentativac BiH je na poluvremenu ušao u igru i vrlo brzo pronašao put do mreže gostiju koji su do tada odigrali jako dobar meč.

Željezničar je stekao prednost, a u 70. minuti došao i do drugog gola. Beganović je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca.

Uzvratna utakmica se, podsjetimo, igra naredne srijede na stadionu Banja Ilidža uz napomenu da ne vrijedi pravilo o golu u gostima.

Treneri Edis Mulalić i Nebojša Đekanović odlučili su se za početne postave:

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Drina, Santos, Beganović, Galić, Križevac, Jašarević.

NK Zvijezda: Dabić, Škrijelj, Kalesić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujčić, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić.

Mulalić je u najavi meča jučer kazao.

"Očekuju nas dvije teške utakmice, prvo poluvrijeme na Grbavici, drugo poluvrijeme u Gradačcu. Zvijezda je dosta kompaktna ekipa sa nekoliko dobih pojedinaca. Moramo imati maksimalnu koncentraciju. Danas smo ih analizirali, vidjeli gdje su im bolje i lošije strane. Ulog je veliki znamo da se ulazi među četiri najbolje ekipe u Kupu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Njegov kolega sa klupe tima iz Gradačca u razgovoru za SportSport.ba je kazao.

“Momčad je spremna, zadržali smo većinu igrača iz prvog dijela sezone te smo ih dodatno pojačali. Svi se veselimo utakmici, nema igračaka i svi su spremni. Respektiramo Željezničar, to je veliki klub sa armijom navijača, ali za nas je ovo veliki ispit. Pokušat ćemo se očuvati na sve moguće načine, moramo gledati sebe i pokušati se prikazati u što boljem svjetlu. Želimo vratiti zvijezdu tamo gdje je bila, ali gdje još uvijek pripada. Uvjereni smo da će biti spektakl na našem stadionu”, posvjedočio je Đekanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.