Manijaci su u svom stilu obilježili i proslavili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Uz baklju, parolu i pjesmu

Manijaci su u svom stilu obilježili i proslavili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Edmir Škorić

FK Željezničar na Grbavici u ovim momentima igra utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Zvijezde iz Gradačca.

Prošlo je više od pola sata igre na užasnom terenu stadiona Grbavica, a na semaforu i dalje 0:0. Nije bilo ni većih prilika, za sada to više odgovara gostima iz Grdadačca koji su na ovo gostovanje stigli s etiketom autsajdera.

Iako favorit, Željezničar nije previše pokazao i morat će mnogo bolje u nastavku ako namjerava s prednošću na revanš za osam dana.

I ako izabranici Edisa Mulalića nisu opravdali očekivanja, navijači svakako jesu. Unatoč hladnom vremenu i slabim igrama njihovog kluba, svejedno su u dobrom broju došli danas da sa tribina budu vjetar u leđa.

Popularni Manijaci su na istočnoj tribini pošto je južna zatvorena, a znali su da na svoj način, kao i uvijek, proslave i obilježe 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Bakljada Manijaka na istočnoj tribini

"U našoj državi pravila su jasna!", poruka je Manijaka, nakon čega je uslijedila i velika bakljada, a sve to praćeno stihovima "Jedna si jedina".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja nezavisnost Bosne i Hercegovine od Socijalističke federativne republike Jugoslavije.
Referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine održan je na preporuku Arbitražne komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi disolucije bivše SFRJ. Održan je 29. februara i 1. marta, a označavao je opredjeljivanje građana ka budućnosti zemlje, a ujedno je bio i uvod u rat.

Dan nezavisnosti prvi put je proslavljen 7. aprila 1995. Evropska ekonomska zajednica priznala je ovaj dan kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.[5]

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
bRAvo TM
5 0
BordoBijeli1946
Bravo Manijaci, neka znaju da nas ima sve više
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti