Plemići s kombinovanim sastavom slavili u Bijeljini u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bez mnogo muke slavili protiv Radnika

Zrinjski je u Bijeljini ponovo pokazao zašto je nivo iznad drugih u Bosni i Hercegovini

Eldar Ganibegović

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski je kao gost slavio u Bijeljini protiv Radnika s 1:3. Ako je najjači tim Zrinjskog prije nekoliko dana s pedeset posto gasa savladao Sarajevo, danas je to mostarski tim uradio u Bijeljini s kombinovanim sastavom, te je još jednom pokazao da je dimenzija više u odnosu na druge ekipe u domovini. 

U odnosu na utakmicu sa Sarajevom u Premijer ligi, Krunoslav Rendulić je u prvoj postavi napravio promjena i svejedno su Plemići upisali lagan trijumf. Umjesto Barišića, Ćorluke, Ivančića, Ćužea, Ilinkovića, Tičinovića i Bilbije šansu su dobili Jukić, Zlomislić, Kiš, Ismajlgeci, Stanić, Magdić i Vuković.

Prva velika prilika za Zrinjski u sedmoj minuti. Jukić se našao u šansi, dobro gađao dalji ugao, ali brani golman Radnika, Lakić. 

Lopta je otišla u korner nakon kojeg Mostarci dolaze u vodstvo. Nastala je gužva poslije kornera, Zlomislić šutira, lopta na putu do gola dira jednog igrača Radnika i odsjeda u mreži.

Nastavio je Zrinjski s napadima i pasivnim posjedom je onemugućio domaći tim da bilo šta konkretno napravi, a naredna nova šansa u 40. minuti kada je Kiš mogao da duplira vodstvo, no opet se istakao domaći golman. Za kraj prvog dijela Jukić šutira pored gola.

Zbog problema s reflektorima malo je kasnio početak drugog dijela igre, da bi na otvaranju drugog poluvremena redom šanse imali Vukotić, Jukić i Kiš, no Lakić se ponovo istakao na golu Radnika.

Danas definitivno nije bio Jukićev dan. Ponovo je sjajnu šansu imao u 58. minuti, ali je promašio prazan gol. Zrinjski je stigao do drugog gola u 67. minuti. Sjajna akcija, asistencija Zlomislića i pogodak Kiša.

Sve je bilo riješeno u 76. minuti. Kiš ovaj put u ulozi asistenta, a pogađa iskusni Jakovljević za 0:3. Minut nakon toga domaći dolaze do počasnog pogotka preko Ristića nakon sjajne solo akcije.

Mogao je Zrinjski do kraja postići još neki gol. Kiš je imao šansu u 82. minuti kada glavom šutira pored gola, a nakon njega rezervista Tičinović propušta veliku šansu, no loptu je poslao u vanjski dio mreže. 

Treba istaći i da je Zrinjski danas imao veliku podršku na dalekom gostovanju. Popularni Ultrasi prevalili su dug put i bili 12. igrač prvaka Bosne i Hercegovine. 

Revanš meč na rasporedu je 15. marta. Podsjetimo, jučer je Željezničar s 2:1 slavio protiv gradačačke Zvijezde, Tuzla City je s 5:0 počistio prijedorski Rudar, dok nas od 18:30 u Modriči očekuje duel Sloge i Veleža, branioca trofeja.

Kup Bosne i Hercegovine, četvrtfinale, prva utakmica:

Radnik - Zrinjski 1:3 (Ristić 77'; Zlomislić 8', Kiš 67', Jakovljević 76')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Radnik Bijeljina: Lakić, Paranos, Došlo, Matković, Vasić, Ristić, Milošević, Despotović, Danilović, Rašević, Perišić.

HŠK Zrinjski: Marić, Jukić, Zlomislić, Kiš, Ismajlegci, Jakovljević, Sučić, Stanić, Memija, Magdić, Vukotić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.