Odgođen početak polusezone u ligama manjeg bh. entiteta
Vremenske neprilike razlog su odgode starta sezone u Prvom i dvije Druge lige.

Za sedam dana

Odgođen početak polusezone u ligama manjeg bh. entiteta

E. Ganibegović

Iako je takmičenje u Prvoj ligi i Drugim ligama grupe Istok i Zapad manjeg bh. entiteta trebalo početi za vikend, to neće biti slučaj.

Zbog vremenskih neprilika koje vladaju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, Fudbalski savez manjeg bh. entiteta odlučio je da takmičenje prolongira za sedam dana.

Tako će mečevi 18. kola Prve lige i 16. kola Druge lige u grupama Istok i Zapad biti odigrani sedam dana kasnije nego što je planirano. 

Podsjetimo, nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi vodi Krupa koja korača ka povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Krupa ima 46 bodova, četiri više od Slobode iz Novog Grada dok Laktaši već dosta zaostaju, imaju 37 bodova. 

Što se tiče Druge lige Istok tamo vodi Jedinstvo Brodac s 34 poena, tri više od Veleža iz Nevesinja. 

Oglasi

Kada je u pitanju Druga liga grupa Zapad, Boraca iz Kozarske Dubice je prvi s 37 bodova, a Gorica iz Šipova ga prati sa šest bodova manje. 

Iako je nastavak sezone u ligama odgođen, za neke klubove iz ovog dijela Bosne i Hercegovine proljetni dio sezone je već počeo.

Tu mislimo na Laktaše i na bijeljinski Radnik koji su igrali ili još uvijek igraju Kup Bosne i Hercegovine.

Laktaši su prije devet dana poraženi od Zrinjskog 4:0 u osmini finala, a upravo će Plemići biti protivnik Radnika sutra u prvoj utakmici četvrtfinala.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podsjetimo, Radnik je u osmini finala 19. februara na Bilinom polju poslije boljeg izvođenja penala eliminisao Čelik.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Nvjerovatno nepismeni novinaru da pises,"manjeg BH entiteta",kao sto znas,ali ocito ne znas,nazalost da je BiH podijeljena na entitete,al je Federacija VECI entitet,bolje da nisi ni dijelio vec podijeljenu nam drzavu
1 1
Refiksabanadzovic2
Jest upravu si,i upravu je,ja sam se zaletio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti