Mašić u duelu Zrinjskog i Olimpika

Imaju jasan cilj u nastavku sezone

Anes Mašić pronašao novi klub u BiH

Samir Mlaćo
Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje i bivši član Iskre, Zrinjskog, GOŠK-a i Posušja Anes Mašić pronašao je novi klub.

Naime, Mašić je do kraja sezonu dogovorio saradnju sa NK Travnik, članom Prve lige FBiH.

Mašić je u posljednje vrijeme bio bez kluba, povezivao sa sa nekoliko klubova, no na kraju se skrasio na Piroti. Ako bude 'pravi' sigurno će biti veliko pojačanje za Vezire u borbi za opstanak u ligi.

Već se priključio ekipi i zvanično je predstavljen.

Na Piroti su vrijedno radili ovog proljeća i jasno je da će imati veoma kvalitetnu ekipu. Prije par dana potpisao je i Brazilac Leonardo Elias da Silva koji je stigao iz NK Bosna Visoko, Amar Smailović je stigao iz NK TOŠK, kao i Maro Bajo, bivši član NK Vitez i NK Široki Brijeg.

Kao vrijedno pojačanje pokazao se Dario Ivoš, sada već bivši član NK Romari, a Uprava kluba dogovorila je ostanak Asima Zeca, dobro poznatog premijerligaškog imena.

Zec je u prvom dijelu sezone za Travnik upisao šest pogodaka i dodao jednu asistenciju.

Od  novajlija tu su i Irman Sejmenović, Kenan Šarić, Anes Imočanin...

Trener ekipe ostao je ambiciozni Nihad Ribić koji je bio igrač ovog kluba, a kasnije je bio trener u prvom timu te omladinskim selekcijama.

Pred Ribićem je mnogo posljednja, Veziri su na posljednjem mjestu, no pojačanja i atmosfera oko kluba daju mu nadu da klub može ispuniti svoj cilj.

U prvom kolu nastavka sezone Veziri će za vikend u goste Radniku iz Hadžića. Jasno je da moraju ostati neporaženi ukoliko žele nastaviti bitku za opstanak.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja za vikend, ukoliko ne bude odgode zbog snježnih padavina, no iz NS FBiH za sada se nisu oglašavali.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.