Nihad Ribić pred velikim izazovom

Potvrdili sa Pirote

Nihad Ribić pred velikim izazovom

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

NK Travnik ove godine slavi sto godina postojanja, te na Piroti žele učiniti sve da se spase od ispadanja u Drugu ligu Zapad. Biće im veoma teško, ali sigurno se neće predati na Piroti.

Federalni prvoligaš NK Travnik dobio je novog šefa struke.

Naime, Veziri sa Pirote su odlučili da se raziđu sa Mirnesom Buzom, a na njegovo mjesto je doveden Nihad Ribić.

Ribić je dugo godina nosio dres NK Travnik, a kasnije radio u prvom timu kao pomoćnik, ali i u Akademija kluba iz Travnika.

Karijeru je i završio u dresu NK Travnik 2016. godine, a ljubitelji Premijer lige pamte ga po sjajnim igrama u defanzivnom dijelu i uvijek velikoj borbenosti.

Sada ga očekuje veliki izazov, s obzirom da je NK Travnik na posljednjem mjestu Prve lige FBiH sa samo 12 osvojenih bodova.

Oglasi

“Na današnjoj sjednici uprave NK Travnik, Nihad Ribić imenovan je za šefa stručnog štaba našeg seniorskog tima.

Igračka legenda NK Travnika i dosadašnji sportski rukovodilac nogometne akademije našeg kluba, čitav svoj igrački i trenerski posao vezao je za plavi travnički dres.

Nihad Ribić je vlasnik A trenerske licence nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. U dosadašnjoj igračkoj i trenerskoj karijeri popularni Kiko imao je dosta zapaženih rezultata.

U narednom periodu šef stručnog štaba će izabrati saradnike, selektirati postojeći igrački kadar, zaokružiti pojačanja i predložiti plan priprema pred početak proljetnog dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH“, stoji u objavi NK Travnik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Veziri su u posljednjih pet kola upisali četiri poraza i jednu pobjedu.

Drugi dio sezone će otvoriti susretom sa FK Radnik u Hadžićima početkom marta naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije