Anes Mašić pred potpisom: U prijateljskom meču postigao dva pogotka

Nekadašnji član mlade reprezentacije BiH

Anes Mašić pred potpisom: U prijateljskom meču postigao dva pogotka

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Nekadašnji član Zrinjskog i bivši mladi reprezentativac naše zemlje Anes Mašić karijeru bi mogao nastaviti u Sloveniji. Naime, Mašić je trenutno na pripremama NK Radomlje i ako sve bude po planu potpisat će ugovor sa ovim slovenskim klubom.

Radomlje je sjajno otvorilo sezonu, a onda je nastala velika kriza rezultata. Sidro je digao i bh. trener Nermin Bašić, pa ovaj klub u drugom dijelu sezone očekuje borba za opstanak.

Pojačanja su itekako potrebna, pa se ekipi priključio i 22-godišnji Mašić koji je bio bez kluba nakon proteklu polusezonu.  Svakako da mu je potrebna prava prilika da se vrati, a svoju avanturu započeo je na najbolji način.

U pobjedi Radomlja nad drugoligašem NK Grinje Grosuplje 5:1, Mašić je bio dvostruki strijelac. Pogađali su i F. Čuić, te Jerin i Cerar, a Mašić je oba pogotka postigao u drugom poluvremenu.

Da li će na kraju i ostati član Radomljana biće poznato vrlo brzo.

Konec tekme in nova zmaga Radomljanov 💪 💛🖤 Hočemo, zmoremo, smo!

Posted by NK Radomlje on Wednesday, January 25, 2023
Oglasi

Mašić je pored Zrinjskog bio i član Iskre iz Bugojna, gdje je i ponikao, te GOŠK-a i Posušja. Osvajao je naslov prvaka sa Plemićima, kako u seniorskoj, tako i u juniorskoj selekciji.

Radomlje je trenutno na devetom mjestu sa 13 osvojenih bodova, dok je posljednjeplasirana ekipa Tabor Sežana. Samo jedna momčad ide direktno u niži rang, dok devetoplasirani igra baraž sa ekipom iz Druge lige.

Radomljani žele izbjeći takav scenarij, no bit će im vrlo teško. Imaju isti broj bodova kao Gorica, dok za Bravom zaostaju devet bodova.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem upravo kod Gorice i to 12.02.

Dres Radomlja već nosi nekoliko nogometaša koji su nastupali u Premijer ligi. Tu su Vedran Vrhovac, Madžić Šošić, Emil Velić, Vicko Ševelj, Nedim Hadžić...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije