Da li će se za vikend igrati utakmice Prve lige FBiH?

Pojedini klubovi zatražili odgodu

Da li će se za vikend igrati utakmice Prve lige FBiH?

S. Mlaćo
Još uvijek  nije poznato da li će se za vikend igrati utakmice 16. kola Prve lige FBiH. Snježne padavine su stvorile velike probleme u našoj zemlji, a nogometni tereni su u blago rečeno teškom stanju.

Ipak, za sada nema konačne odluke i prema trenutno stanju utakmice će se igrati. Saznajemo da je nekoliko klubova uputilo i dopis u NS FBiH te zatražilo odgodu, no to se prema svemu sudeći neće desiti.

Konačna odluka se još uvijek očekuje, ali prema trenutno stanju utakmice će se igrati prema planu i programu.

Danas nije bilo padavina u našoj zemlji, a ukoliko ne bude ni sutra, klubovi će imati dovoljno vremena da pripreme stadione i da se prvenstva nastave.

Podsjetimo, u prvom kolu nastavka sezone Prve lige FBiH sastaju se:

NK GOŠK – NK Bratstvo Gračanica

Oglasi

FK Goražde – NK TOŠK

FK Budućnost – OFK Gradina

FK Radnik – NK Travnik

BFK Simm Bau – NK Zvijezda

FK Radnički – NK Jedinstvo

Oglasi

FK Mladost – NK Stupčanica

HNK Tomislav – FK Rudar Kakanj

Podsjetimo, danas je FS Republike Srpske donio odluku o odgodi utakmica koje su se trebale igrati za vikend.

Zbog vremenskih neprilika koje vladaju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, Fudbalski savez manjeg bh. entiteta odlučio je da takmičenje prolongira za sedam dana.

Tako će mečevi 18. kola Prve lige i 16. kola Druge lige u grupama Istok i Zapad biti odigrani sedam dana kasnije nego što je planirano.

Oglasi

Podsjetimo, nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi vodi Krupa koja korača ka povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Krupa ima 46 bodova, četiri više od Slobode iz Novog Grada dok Laktaši već dosta zaostaju, imaju 37 bodova.

Što se tiče Druge lige Istok tamo vodi Jedinstvo Brodac s 34 poena, tri više od Veleža iz Nevesinja.

Kada je u pitanju Druga liga grupa Zapad, Boraca iz Kozarske Dubice je prvi s 37 bodova, a Gorica iz Šipova ga prati sa šest bodova manje.

Iako je nastavak sezone u ligama odgođen, za neke klubove iz ovog dijela Bosne i Hercegovine proljetni dio sezone je već počeo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tu mislimo na Laktaše i na bijeljinski Radnik koji su igrali ili još uvijek igraju Kup Bosne i Hercegovine.

Laktaši su prije devet dana poraženi od Zrinjskog 4:0 u osmini finala, a upravo će Plemići biti protivnik Radnika sutra u prvoj utakmici četvrtfinala.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Svejedno. Ta liga se svakako igra za uhl**** bakovica, drljevica basaru i slične seoske varalice . Koji otimaju kradu ucjennjuju sudije klubove.
2 0
Karanfil
Odgodit do Maja,ili ukinut ligu.Ne znam za koga se uopšte igra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi