U Banovićima jučer počeli sa čišćenjem snijega sa terena

Snijeg napravio probleme, Savez donio odluku

Promjena termina za utakmice 16. kola Prve lige FBiH

Samir Mlaćo
Snježne padavine napravile su probleme u našoj zemlji, a nogometni tereni su u veoma teškom stanju. Vidjeli smo to sinoć u Modriči, ali i prije par dana na Grbavici.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastavlja se za vikend pa je došlo do promjene termina.

Tek jedan meč igrat će se u subotu, četiri u nedjelju, a tri u utorak.

Potvrđeno je to iz NS FBiH.

Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije razmatrala je pitanje odgode utakmica m:tel Prve lige FBiH, Druge lige FBiH grupa Centar, Sjever i Zapad i Omladinske lige BiH a zbog loših vremenskih uvjeta i uslovnosti terena klubova.

S tim u vezi, Komisija za takmičenje NS FBiH donijela je odluku o promjeni termina pojedinih utakmica 16. kola m:tel Prve lige Federacije, te će se utakmice BFK Simm Bau - NK Zvijezda, FK Budućnost - OFK Gradina i FK Mladost - NK Stupčanica igrati u nedjelju 05.03.2023. godine u 15:00 sati.

Utakmice HNK Tomislav - FK Rudar, FK Radnik - NK Travnik i FK Radnički - NK Jedinstvo igraju se u utorak 07.03.2023. godine u 15:00 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ostale utakmice m:tel Prve lige FBiH se igraju prema ranije utvrđenom rasporedu, FK Goražde - NK Tošk u subotu 04.03.2023. godine, te utakmica NK Gošk - NK Bratstvo  u nedjelju 05.03.2023. godine.

“Također, Komisija za takmičenje NS Federacije BiH donijela je odluku o odgodi početka drugog dijela takmičenja Druge lige Federacije BiH grupa CENTAR, SJEVER i ZAPAD kao i Omladinske lige BiH grupa CENTAR za sedam dana, te će se navedena takmičenja nastaviti 11/12.03.2023. godine“, stoji u objavi NS FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.