Choupo-Moting produžio ugovor

Salihamidžić nije krio sreću nakon završetka još jednog velikog posla

Esmer Oštraković

Bayern je danas završio još jedan jako važan posao, a radi se o produženju ugovora sa Ericom Maximom Choupo-Motingom koji će igrač ovog tima biti do 2024. godine.

Kamerunac je trenutno najbolji strijelac ekipe Bayerna i to nakon što je u 24 odigrane utakmice ove sezone postigao 15 golova.

"Veoma smo zadovoljni što će Choupo-Moting ostati s nama još godinu. Choupo je umjetnik s loptom i posljednjih godina je veoma dobro igrao. Pomogao nam je u prvoj polovini ove sezone da popunimo prazninom koju smo imali na poziciji napadača", rekao je Salihamidžić, te je dodao:

"Bio je veoma dobar i potvrdio je svoj talent u utakmicama i ove godine. Drago nam je što ga imamo i što možemo raditi s njim do ljeta 2024. godine", završio je Hasan Salihamidžić.

Sretan što ostaje dio Bayerna je i sam fudbaler.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće. I moja se porodica u Minhenu osjeća kao kod kuće. To je za mene vrlo važna stvar. Očito sam zadovoljan što mogu toliko pomoći timu. Veoma se dobro slažem s momcima, vrijedno radimo na svojim ciljevima. Konkurencija je velika, ali kada želite biti među najboljim, to je dio toga", rekao je Kamerunac, te je dodao:

"To je jedini način na koji možete osvojiti mnogo trofeja. I dalje imamo velike planove. Cijeli paket je upravo u Bayernu. Nema razloga da se bilo šta mijenja", završio je Choupo-Moting.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayern je ovaj fudbaler stigao iz Paris Saint-Germainda u oktobru 2020. godine, a od tada je odigrao 82 utakmice, te je postigao 33 gola.

Do sada je sa Bayernom osvojio Bundesligu 2021. godine, te Superkup Njemačke 2022. godine, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.