Čudesni dečko iz Skandinavije (15) visok je 196 cm, Salihamidžić mu sprema rođendansko iznenađenje

Novi Ibrahimović

Čudesni dečko iz Skandinavije (15) visok je 196 cm, Salihamidžić mu sprema rođendansko iznenađenje

Edmir Škorić

Jonah Kusi-Asare fizički podsjeća na Zlatana Ibrahimovića i igra u Švedskoj, ali vrlo brzo bi mogao da promijeni sredinu.

Kusi-Asare nastupa za švedski AIK, ali je na meti njemačkog velikana Bayerna koji je odlučan da potpiše ovo čudo od djeteta.

Talentovani napadač iz Skandinavije smatra se jednim od najvećih talenata u svojoj zemlji. Petnaestogodišnjak je visok čak 196 centimetara i, poput Ibrahimovića, sjajno se snalazi s loptom u nogama.

Jonah već igra za mlade švedske reprezentacije i vjeruje se da je potencijal da postane jedan od najboljih na svijetu u budućnosti. Zbog toga ga žele u Bayernu, ali i mnogi drugi evropski velikani prate njegov razvoj.

Kako javlja Bild, Bayern mjesecima prati situaciju. Dva je puta bio na testiranjima u Minhenu, gdje se odlično pokazao, ali klub ne želi da ga požuruje. Kusi-Asare napunit će u julu 16 godina i tada će moći da igra u inostranstvu. Vjeruje se da će onda krenuti Bayernova ofanziva.

Budući da postoji niz klubova koji ga žele, Bayern će morati da bude konkretan ako želi da ga potpiše. Benfica, Juventus, Salzburg, su samo neki od timova koji su već pokazali interes za ovog mladog igrača.

Njemački mediji ističu da Johan Kusi-Asare može postati puno bolji nogometaš od svog oca Jonesa. Ovaj igrač rođen u Gani također je bio napadač i igrao je za mnoge evropske momčadi.

Predstavljao je boje ekipa kao što su švedske Djurgarden, Landskrona i Assyrisky FF, turski Denizlispor i austrijski Grazer AK. Uz to, odigrao je i jednu utakmicu za U-21 reprezentaciju Švedske.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je Jonah Kusi-Asare igrač U-17 ekipe AIK-Solna u koju je u januaru došao iz juniora IF Brommapojkarna Jugend.

Bayern je poznat kao klub koji godinama dovodi velike talenete širom svijeta, pošto ima jaku skauting službu i nema nikakve sumnje da su do sada detaljno analizirali mladog Šveđanina ganskih korijena. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi