Najpotcjenjeniji igrač Bayerna dobio novi ugovor i maksimalno povećanje plate

Zaslužio je

Najpotcjenjeniji igrač Bayerna dobio novi ugovor i maksimalno povećanje plate

Edmir Škorić

Eric Maxim Choupo-Moting (33) ostaje u Bayernu. Produžiće ugovor za godinu dana, ali i dobiti povećanje i to kakvo - s pet na 10 miliona eura.

Kako je objavio Bild, Bayern je prezadovoljan nastupima Choupo-Motinga, pa je njemu omogućeno jednogodišnje produženje ugovora koji je važio do kraja ove sezone.

Napadač je postigao 15 golova na 24 utakmice i na taj način uvjerio rukovodstvo kluba da mu produži vjernost, a usput će dobiti dvostruko više novca.

Pojavile su se ranije špekulacije da bi Choupo-Moting na zimu mogao da napusti Allianz Arenu ako ne dobije novi ugovor i potpiše za Manchester United, ali to se ipak nije dogodilo.

Čelnici Bayerna su odlučili da reaguju nakon svega i napravili su prvi potez i pokazali da su spremni početi pregovore s ovim napadačem oko novog ugovora što je potvrdio danas i Hasan Salihamidžić koji sigurno ni sanjao nije da će se na kraju morati boriti da Choupo-Moting ostane na Allianz Areni.

Choupo-Moting je pod ugovorom s Bayernom od oktobra 2020. Tada je iz Paris Saint-Germaina slobodnim transferom došao u Minhen.

Igrač rođen u Hamburgu dobio je zadatak da zamijeni Roberta Lewandowskog koji je otišao u Barcelonu ljetos i za sada se odlično snalazi iako je često bio osporavan.

Ranije nije bio plaćen kao većina prvotimaca Bayerna, ali sada je zaslužio povećanje s pet na 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iskusni napadač (33) prije Bayerna igrao je za PSG, Stoke, Schalke, Mainz i HSV, a u tekućoj sezoni je u Bundesligi na učinku od devet golova i dvije asistencije. Bio je strijelac golova u posljednaj dva kola - protiv Borussije M'gladbach i Union Berlina.

U Bundesligi je ukupno odigrao 262 meča i dao 61 gol uz 25 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti