Srušena i zadnja nada navijača PSG-a: Potvrđene su najgore vijesti!
Neymar definitivno neće biti spreman za revanš protiv Bayerna.

Neymar propušta Bayern

Srušena i zadnja nada navijača PSG-a: Potvrđene su najgore vijesti!

E. Ganibegović

PSG, tim sastavljen od superzvijezda, na putu je da drugu sezonu u nizu ispadne u osmini finala Lige prvaka, takmičenju kojeg silno žele da osvoje. U tom kontekstu, saznali su još jednu lošu vijest.

PSG je 19. februara u derbiju protiv Lillea napravio veliki preokret i slavio s 4:3. Bila je to sjajna utakmica na Parku prinčeva, no obilježena je jednim crnim momentom.

Igrala se 51. minuta kada je Neymaru stradao zglob. Brazilac je sa suzama u očima iznesen s terena na nosilima uz ovacije s tribina.

Navijači PSG-a gajili su nadu kako bi se Neymar mogao oporaviti do utakmice protiv Bayerna u Ligi prvaka, no sada je i definitivno jasno da to neće biti slučaj.

Utakmica u Minhenu na programu je osmog marta, a trener Parižana Christophe Galtier neće moći računati na usluge Brazilca.

"Neymar neće biti dostupan za naredne dvije utakmice. On je jedan od najboljih strijelaca i asistenata u Ligue 1, to je veliki gubitak", rekao je Galtier.

Oglasi

Podsjetimo, u prvoj utakmici koja je odigrana u Parizu, Bayern je ostvario pobjedu rezultatom 0:1 pogotkom Comana.

Galtier sada mora da se osloni na ono što ima i pokuša spasiti stvari. Jasno, imat će jako težak zadatak na Allianz Areni i ne treba čuditi ako PSG opet u ranoj fazi napusti takmičenje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neymar je ove sezone odigrao 20 utakmica u Ligi 1 te je postigao 13 golova uz 11 asistencija. Ima i dva gola uz dvije asistencije na šest utakmica Lige prvaka, dok je u Kupu na 2 meča postigao jedan gol uz tri asistencije.

Sveukupno je ove sezone sjajni Brazilac na učinku od 20 golova i 17 asistencija na 30 mečeva. Zaista impresivne brojke, ali ništa manje od toga ni ne očekujemo od takvog igrača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676368963
Vjerojatno će bez njega biti više nepredviđenih napada i akcija. Idemo Bayern prirediti najbolji poklon ženama 8.Marta ?
1 0
Galacticosi
Precjenjen igrač
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi