FOTO: EPA

Euroliga

Musa dvocifren u novom trijumfu Reala

Haris Zilić

Nastavljeno je takmičenje u košarkaškoj Euroligi, a seriju dobrih rezultata nastavio je i Real Madrid. Kraljevi su večeras u 26. kolu Eurolige kao gosti savladali Asvel rezultatom 75:71.

Real sjajno otvara meč i prvu četvrtinu su dobili sa 10:20. U drugoj četvrtini slična igra na terenu, Real je bio siguran u fazi napada i na odmor odlaze sa +15, rezultat je glasio 32:47.

U trećem periodu bude se domaćini. Asvel je "zategao" odbranu, dok su u napadu bili jako organizovani i to je rezultiralo da treću četvrtinu dobiju rezultatom 22:16 i smanje prednost Reala na +9.

U četvrtoj četvrtini uraganski start Asvela, napravili su seirju 6:1 i utakmicu doveli skoro do egala.

Ta serija Asvela razbudila je Real koji se trznuo i ponovo zaigrao kao u prvoj četvrtini. Vrlo brzo se odvajaju i odlaze na 64:72.

Do kraja utakmice Real je sačuvao prednost i nije dao Asvelu da preokrene rezultat i prieedi iznenađenje. Završeno je rezultatom 71:75.

Real je do trijumfa predvodio Causeur sa 14 poena, četiri skoka i dvije asistencije, Williams-Goss je postigao 13 poena.

Naš Džanan Musa je i u ovoj utakmici bio dvocfiren, a za 18 minuta provedenih na parketu ubacio je 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod domaće ekipa Asvela izdvojio se Mathews sa 13 poena i tri asistencije, pomagao mu je iskusni De Colo sa 13 poena i šest skokova.

Real je sada na omjeru 18-8 i ostali su u vrhu tabele, dok je Asvel na 16. poziciji s omjerom 8-17 i matematički su izgubili šanse za plasman u TOP 8 ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.