Partizan korača prema play-offu, Crvena zvezda napravila novi kiks
FOTO: EPA

Euroliga, 26. kolo

Partizan korača prema play-offu, Crvena zvezda napravila novi kiks

H. Zilić

Odigrano je pet mečeva 26. kola Eurolige nakon kojih su neke stvari jasnije pogotovo za beogradske klubove Crvenu zvezdu i Partizan.

Crvena zvezda je napravila novi kiks. Imali su devet poena prednosti u Minhenu protiv Bayerna pet minuta prije kraja, ali u konačnici su poraženi rezultatom 87:80.

Bayern je do trijumfa predvodio Lučić sa 20 poena, koliko je imao i Winston. Kod gostiju iz Beograda Vildoza je ubacio 18 poena, dodao tri skoka i pet asistencija.

Ova utakmica je bila i interesantna zbog činjenice da je argentinski košarkaš Facundo Campazzo napokon dobio odobrenje za registraciju i zaigrao je za Crvenu zvezdu u Euroligi. Susret je okončao sa 16 poena, tri skoka i sedam asistencija.

Nakon ovog poraza, Crvena zvezda je na 13. poziciji s omjerom 11-15. Istina, matematički su još u igri, ali trebalo bi se relano desiti pravo čudo u posljednja četiri kola pa da zaigraju u TOP 8 fazi. Bayern je sa druge strane na 14. poziciji s omjerom 10-16 i oni su matematički izgubili šanse za TOP 8.

Drugi beogradski klub KK Partizan u mnogo boljoj je situaciji. Izabranici Željka Obradovića savladali su večeras Albu iz Berlina rezultatom

Oglasi

Kod pobjendičke ekipe odličan je bio Avramović sa 19 poena ni dvije asistencije, pomagao mu je Punter sa 16 poena, dva skoka i tri asistencije.

U redovima Albe prema običaju prvo ime bio je njemački reprezentativac Lo sa učinkom od 17 poena, jednim skokom i tri asistencije.

Partizan je sada na omjeru 14-12 četiri kola prije kraja i zauzimaju šesto mjesto na tabeli. Imaju dobru priliku da se plasiraju u TOP 8 i play-off ovosezonske Eurolige.

U preostala tri meča 26. kola koja su odigrana večeras zabilježeni su ovi rezultati:

Barcelona - Žalgiris 93:74

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panathinaikos - Anadolu Efes 82:87

Monaco - Maccabi Tel Aviv 86:67

Top Komentari

HamzaVojvoda
Partizan lea le
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi