Sjajna predstava

Pobjeda u derbiju i prvo mjesto: Edin Terzić i Borussia Dortmund su vladari 2023. godine!

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 23. kola Bundeslige odigrali su Borussia Dortmud i Leipzig, a domaća ekipa ostvarila je pobjedu od 2:1.

Svakako da je ovo bio derbi jer su obje ekipe u samom vrhu tabele, a obzirom na pobjedu Borussia je sada sama na prvom mjestu, ali sa utakmicom više od Bayerna.

Već na samom otvaranju utakmice, tačnije u 13. minuti domaća ekipa je postigla gol. Strijelac je bio Brandt, ali uzalud je slavio.

Njegov gol poništen je nakon konsultacija sa VAR-om, a razlog je bilo igranje rukom, te je tako rezultat ostao 0:0.

Ipak, samo osam minuta kasnije rezultat je promijenjen. Reus je prvo izborio penal, a onda je odlučio da preuzme odgovornost, te je doveo svoju ekipu do vodstva.

Emre Can je postigao drugi gol na ovoj utakmici. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju Can se najbolje snašao i postigao je gol za 2:0 u 39. minuti.

Nije uzbuđenja nedostajalo ni u drugom poluvremenu. Gosti su krenuli dosta ofanzivnije jer su htjeli da se kući vrate neporaženi.

Forsberg je u 74. minuti postigao gol i tako donio tračak nade svojoj ekipi da može do boda, ali na kraju su ipak poraženi.

Sjajan niz Borussije Dortmund u 2023. godini tako je nastavljen, te sada imaju 49 osvojenih bodova nakon 23 odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To naravno znači da se nalaze na prvom mjestu na tabeli sa tri boda više od Bayerna koji se nalazi na drugom mjestu, ali Bayern tek treba da odigra svoju utakmicu u okviru 23. kola.

Sa druge strane nakon ovog kola Leipzig je ostao na četvrtom mjestu na tabeli sa 42 osvojena boda i nastavit će borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.