City je dobro krenuo, ali Leipzig je pokazao zube: Spektakl će biti na Etihadu!
FOTO: EPA

Liga prvaka, osmina finala

City je dobro krenuo, ali Leipzig je pokazao zube: Spektakl će biti na Etihadu!

H. Zilić

Manchester City je u prvoj utakmici Lige prvaka odigrao dobar meč u gostima protiv Leipziga. i Domaćini su igrali odličan fudbal, tako da će odluka definitivno pasti u revanšu na Etihadu. Konačan rezultat večerašnje utakmice glasio je 1:1.

Uvodne minute utakmice ponudile su dosta borbe, bilo je prilika, većinom pred golom domaććina, ali na gol se čekala sredina prvog poluvremena.

U 27. minuti, gosti koriste grešku domaćina na sredini terena, Grealish dodaje do Mahreza koji prolazi kao brzi voz kroz odbranu Lepziga i pogađa za 0:1.

Nakon gola, City je imao još neke prilike, odbrana njemačkog tima je bila puno spremnija nego u 27. minuti.

Imali su i domaćini dva dobra pokušaja u finišu prvog poluvremena, ali na odmor se otišlo sa vodstvom Citya od 0:1.

U nastavku prvu veliku priliku imali su domaćini. Werner je ui 56. minuti sjajno proigrao Forsberga, ali nakon njegovog udarca Ederson spašava goste.

Oglasi

RB Leipzig se razigrao u nastavku susreta, Andre Silva u 64. minuti propušta još jednu dobru šansu za domaćine.

Ipak, nagrada domaćinima za sjanu i otvorenu igru u drugom poluvremenu stiže u 70. minuti. Halstenberg je upisao asistenciju, a Gvardiol je pogodio za 1:1.

Citya gol nije puno poremetio i odmha uzvraćaju u 74. minuti. Gundogan je šutirao, ali fenomenalno njegov udarac brani golman RB Leipziga Blaswich.

Do kraja duela nije bilo previše prilika i susret je završen rezultatom 1:1.

Iako je City otvorio odlično susret, Leipzig je pokazao da ima šta da kaže u ovom dvomeču, tako da nema sumnje da nas u revanšu na Etihadu očekuje dosta uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala (prva utakmica):

RB LEIPZIG - MANCHESTER CITY 1:1 (Gvardiol 70'/Mahrez 27')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi