Borussia zbog Bellinghama pravi veliku iznimku i radi ono što nismo navikli od nje!
Borussia želi da produži ugovor s Judeom Bellinghamom i nude mu veliku platu.

Žele mu dati novi ugovor uz veliko povećanje plate

Borussia zbog Bellinghama pravi veliku iznimku i radi ono što nismo navikli od nje!

E. Ganibegović

Borussia Dortmund klub je koji godinama unazad dovodi mlade talentovane igrače, da im priliku u prvom timu, tu stasaju, a onda ih proda za mnogo više novca u odnosu na to koliko ih je platila. Sada bi jedan igrač mogao postati iznimka, a to je Jude Bellingham.

Budući da ima ključnu ulogu u ekipi Edina Terzića, uprava njemačkog kluba želi da ubijedi Engleza da nastavi karijeru u Bundesligi i potpiše novi ugovor.

Kako prenose njemački mediji, sportski direktor Borussije Dortmund ponudio mu je novi ugovor koji bi važio do ljeta 2026. godine, uz ogromnu godišnju platu od 15 miliona eura.

Tako bi igrač postao najplaćeniji u "žuto-crnom" timu, no očito da Borussia ni pod kojim uslovima ne želi da izgubi sjajnog engleskog fudbalera. 

Podsjetimo, Bellingham je ove sezone na 30 odigranih utakmica postigao deset golova i tome dodao šest asistencija.

Neće Borussiji biti lako da ga zadrži u svojim redovima, s obzirom na to da ga u svojim redovima žele vidjeti mnogi vrhunski timovi širom Evrope.

Oglasi

Jedan od njih je Real Madrid, koji Bellinghama želi učiniti najskupljim igračem u svojoj historiji, o čemu su mediji nedavno pisali. 

Španska Marca, medij jako blizak Real Madridu, objavila je vijest o novoj ponudi koju čelnici Kraljevskog kluba spremaju za Milionere iz Njemačke.

Galaktikosi želje na ljeto da dovedu Engleza, te su spremili prijedlog vrijedan 130 miliona eura - sto miliona fiksno i još 30 miliona eura kroz razne bonuse.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako se ovaj posao ostvari, biti će to najskuplji transfer u historiji Real Madrida. Trenutno rekord drži Eden Hazard koji je 2019. godine iz Chelseaja stigao za 115 miliona eura.

Ostaje da se vidi šta će odlučiti sam Jude Bellingham. Jasno je da će njegova želja na kraju u cijelom slučaju imati ključnu ulogu. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti