Podatak zbog kojeg su Nijemci u čudu govori da će Terzić sa Borussijom biti prvak Njemačke!

Da li će se to ostvariti?

Podatak zbog kojeg su Nijemci u čudu govori da će Terzić sa Borussijom biti prvak Njemačke!

E. Oštraković

Nogometaši Borussije Dortmund ostvarili su jako važnu pobjedu na gostovanju kod Hoffenheima u okviru 22. kola Bundeslige. Gosti su upisali minimalnu pobjedu od 0:1.

Jedini gol na utakmici viđen je u 43. minuti, a strijelac gola vrijednog tri boda na ovoj utakmici bio je Brandt.

Ova pobjeda značila je da Borussija Dortmund preuzima prvo mjesto na tabeli, barem na jedan dan, ali i da kreće u veliku bitnu sa Bayernom.

Naime, Borussija se sada nalazi na prvom mjestu sa 46 osvojenih bodova, ima utakmicu više od Bayerna, ali i tri boda više.

Bayern svoju utakmicu igra sutra i to protiv Union Berlina koji se nalazi na trećem mjestu i ima isto bodova kao i ekipe iz Minhena.

Jedan podatak vezan za ekipu Borussije Dortmund i njihove utakmice u 2023. godini je posebno zanimljiv.

Oglasi

Naime, Borussija Dortmund pobjedila je svih 7 odigranih utakmica u Bundesligi u 2023. godini, te su izjednačili svoj rekord.

Ovaj rekord postavljen je 2012. godine, a zanimljivo je da su upravo u toj sezoni posljednji put bili i prvaci Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada su lideri i u Njemačkoj vjeruju da će do kraja sezone gledati veliku borbu za titulu između nekoliko timova.

Bayern više nije dominantan kao što je to bilo u prethodnim sezonama, a Borussija u ovoj godini igra zaista fenomenalno.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi