Šef struke i direktorica kluba na jednoj od press konferencija

Sarajevo gostuje u Širokom Brijegu

Šta od svoje ekipe očekuje Varešanović?

Adnan Beganović

Jedan od derbija 21. kola Premijer lige igraju Široki Brijeg i Sarajevo. Obje ekipe su drugi dio sezone otvorile porazom, tako da je duel na Pecari od velikog značaja.

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će u Širokom Brijegu snage odmjeriti istoimena domaća ekipa i Sarajevo.

Značajan je meč za obje ekipe. Za Široki kako bi ostao pri samom vrhu premijerligaške tabele, a za Sarajevo kako bi uhvatilo priključak borbi za izlazak na evropsku scenu.

Sarajevo je na otvaranju sezone razočaralo svoje navijače s obzirom da u porazu od Zrinjskog (0:2) nije ništa pokazalo, pa sasvim sigurno očekuju od svojih ljubimaca mnogo bolje izdanje na Pecari.

Svjesni su u Sarajevu da ih očekuje neugodan protivnik, kao i da će im za pozitivan rezultat trebati mnogo više želje nego u duelu sa aktuelnim bosanskohercegovačkim prvakom.

"Očekujem dobru reakciju ekipe nakon poraza u Mostaru. Analizirali smo naše greške koje planiramo popraviti. S druge strane, tokom ove sedmice napravili smo i analizu protivnika, te vidjeli gdje bi mogli da napravimo prednost", rekao je šef struke Sarajeva u najavi meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da ćemo uz više agresivnosti i više želje ostvariti dobar rezultat koji bi nam najviše odgovarao. I mi i NK Široki Brijeg smo sezonu otvorili s porazom, te sam siguran da će ovo biti teško i izazovno gostovanje za FK Sarajevo”, dodao je Mirza Varešanović.

Podsjetimo, Sarajevo je trenutno šestoplasirano sa 25 osvojenih bodova, dok je Široki drugoplasirani sa 36 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.