Tomić oduševio navijače Širokog izjavom pred derbi sa Sarajevom
NK Široki Brijeg konačno ozvaničio povratak Tomislava Tomića.

Povratnik na Pecaru

Tomić oduševio navijače Širokog izjavom pred derbi sa Sarajevom

E. Ganibegović

Tomislav Tomić se nakon 15 godina vratio u NK Široki Brijeg. Sada je to ozvaničio i klub s Pecare, a veznjak je izjavom oduševio navijače ovog kluba.

Iako je SportSport.ba dolazak Tomića na Pecaru najavio prije 12 dana, a potvrdio prekjuče, tek sada je to uradio NK Široki Brijeg. 

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine tako se vraća na Pecaru poslije 15 godina, a u prvoj izjavi je oduševio navijače svog novog-starog kluba.

Naime, kazao je kako je upravo njegova želja bila da se vrati, iako je imao ugovor s NK Celje, slovenačnik prvoligašem.

"Iznimno sam sretan i ponosan na ovaj trenutak. Lijepo se vratiti kući nakon gotovo 15 godina igranja u drugim klubovima i ligama. Iako sam imao ugovor s Celjem, želio sam se vratiti u Široki Brijeg i odluka je bila isključivo moja. Želja je prevladala, jer ovo je moj grad i moj klub", kazao je Tomić nakon potpisa ugovora.

Povratnik na Pecaru pravo nastupa za matični klub imat će već u nedjelju u velikom derbiju protiv FK Sarajevo.

Oglasi

"Svjestan sam kako su očekivanja velika. Imamo mladu ekipu i odlično stojimo na tabeli. Lično ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje. Uz podršku navijača kao što je bila posebno u prvom dijelu sezone, siguran sam kako naš zajednički uspjeh neće izostati", poručio je Tomić.

🆕✍🏻 | Tomislav Tomić ponovno u matičnom klubu Tomislav Tomić novo je veliko pojačanje NK Široki Brijeg....

Posted by NK Široki Brijeg on Thursday, March 2, 2023

U prvom dijelu sezone u Sloveniji Tomić upisao tek dva nastupa uz ukupno 32 minute, pa je bilo i za očekivati da dođe do raskida saradnje.

Vidjet ćemo u kakvoj je formi stigao na Pecaru, no radi se o jednom respektabilnom imenu za bh. prilike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekada je Tomić dobijao pozive i u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ima ukupno upisana dva nastupa u dresu s najdražim grbom.

Oba puta je to bilo u prvim utakmicama Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva kada smo van FIFA termina remizirali s SAD-om (0:0) i izgubili od Meksika (1:0) u januaru 2018. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676278335
Sta bi mi bez naseg dragog sportsportba koji je to 2 dana prije sluzbeno ozvanicio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti