Liverpool dočekuje Manchester United

Spektakl na Anfieldu: Klopp i Ten Hag otkrili sastave za derbi!

Endin Čaušević

Liverpool i Manchester United igraju danas na Anfieldu veliki derbi u okviru 26. kola engleskog Premiershipa.

Okršaj Liverpoola i Manchester Uniteda je za mnoge najveći derbi u Engleskoj i sigurno je da nas danas na Anfieldu očekuje pravi spektakl.

Manchester United u odličnoj formi dočekuje ovaj derbi, ali i Liverpool mnogo bolje igra u prvenstvu u posljednje vrijeme nego što je to bio slučaj prije nekoliko mjeseci.

Zbog toga se danas očekuje pravi spektal kao što je to i inače slučaj u okršaju ovih ljutih rivala.

Utakmica na Anfieldu počinje u 17:30 sati, a Jurgen Klopp i Erik ten Hag objavili su početne sastave.

Jasno je da je više problema imao Klopp koji ove sezone muku muči s povrijeđenim igračima, dok je Ten Hag imao nešto lakši posao i na teren je poslao vjerovatno najjači sastav koji ima na raspolaganju.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Elliott, Salah, Gakpo, Nunez.

Manchester United: De Gea, Shaw, Martinez, Varane, Dalot, Fred, Casemiro, Bruno Fernandes, Antony, Rashford, Weghorst.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni đavoli trenutno su treće plasirani i bore se za poziciju koja vodi u Ligu prvaka, dok je Liverpool uspio da dođe do šeste pozicije i sigurno da će i Redsi pokušati do kraja sezone doći do Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.