U svlačionici Manchester Uniteda jednog igrača zovu glupanom: "Dobro to prihvata"

Uopšte mu ne smeta

U svlačionici Manchester Uniteda jednog igrača zovu glupanom: "Dobro to prihvata"

A. Čaušević

Manchester United je nedavno osvojio prvi trofej nakon sušnog perioda. Pobjedom nad Newcastle Unitedom stiglo se do Carabo kupa. Potvrda je to dobrog rada na Old Traffordu u posljednje vrijeme.

Generalni dojam je da se Crveni đavoli polako, ali sigurno vraćaju na staze stare slave. Izvjestan je plasman u Ligu prvaka, dok je i smanjen zaostatak sa vodećim klubovima Premiershipa.

U ekipi vlada odlična atmosfera što je neophodno za uspjeh. U svakom timu postoje igrači koji su zaduženi za "pozitivu" i razumiju šale na svoj račun.

Omaleni Argentinac Lisandro Martinez je nedavno ispričao kako jednog igrača zovu glupanom, ali da to njemu uopšte ne smeta te da sve dobro prihvata.

Nakon utakmice Svjetskog prvenstva između Argentine i Nizozemske Leo Messi je Wouta Weghorsta nazvao glupanom te je taj snimak postao viralan.

Tačnije kapiten Gaučosa je upotrebio termin "bobo" što u prevodu sa argentinskog na bosanski jezik znači "glupan".

Oglasi

Weghorst je zimus prešao u Manchester United, a prvi koji je nizozemskog napadača počeo zvati "glupanom" je Martinez.

"Iz šale sam počeo da Weghorsta zovem "bobo", npr ujutro kad se vidimo kažem mu: Dobro jutro, bobo", kazao je štoper te nastavio:

"Nisam jedini u Unitedu koji se šali s njim oko ovoga. Wout sve dobro prihvata, uvijek se smije."

Weghorst je do sada postigao jedan gol za United i to u Carabo kupu te se može reći da je na neki način dao svoj doprinos osvajanju trofeja.

Član svlačionice Crvenih đavola će biti do kraja sezone kada se vraća Burnley, da li će se vratiti na Old Trafford ostaje da se vidi.

Na drugoj strani, Martinez iako za štopefa visok skromnih 175 cm u posljednje vrijeme igra fenomenalno i pokazuje da 60 miliona koliko ga je United platio nije uzalud potrošen novac.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti