Ten Hag o "najmržoj" temi: Morao sam to uraditi, spavao sam mirno

Govorio o Cristianu Ronaldu

Ten Hag o "najmržoj" temi: Morao sam to uraditi, spavao sam mirno

Esmer Oštraković

U Engleskoj se danas igra derbi svih derbija, a naravno riječ je o utakmici između Liverpoola i Manchester Uniteda.

U najavi ovog susreta gostujući trener, Erik ten Hag, govorio je o temama vezanim za njegovi ekipu, ali i jednu staru temu, za koju se nadao da će prestati biti aktuelna.

Radi se naravno o Cristianu Ronaldu, tačnije o trenutku kada je odlučio da Portugalac više ne može biti igrač Manchester Uniteda.

"Imao sam svoje razloge zbog čega sam otjerao Ronalda. Ti razlozi su bili veoma očiti. Znao sam kakve su posljedice te odluke. Bilo mi je jasno da će biti dosta negativne po mene", rekao je Ten Hag, te je dodao:

"Nisam se brinuo, spavao sam mirno. Moje je da donosim odluke koje vode klub naprdijed, tako da sam bio jako miran tada", rekao je Ten Hag.

Priznao je da ne žali za tim što je uradio.

"To je moj posao i moja odgovornost. To radim i kratkoročno, ali i dugoročno. Nemate uvije mnogo vremena za nešto što morate da uradite. Imali smo deset dana da donesemo odluku", završio je Ten Hag.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je morao napustiti Manchester Unitedn nakon svog intervjua koji je dao Piersu Morganu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je tada odlučio kritikovati klub, Ten Haga, kao i sve što se veže za Manchester united, a nakon toga karijeru je nastavio u Al-Nassru.

U Saudijskoj Arabiji mu ide jako dobro, ali svi se nadaju da će imati još jedan povratak u Evropu prije nego što završi karijeru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi