Gospodska reakcija

Jurgen Klopp je večeras pokazao nezapamćeno poštovanje prema Manchester Unitedu

Endin Čaušević

Liverpool je večeras na Anfieldu ponizio svog najvećeg rivala Manchester Uniteda jer je slavio sa čak 7:0. Međutim, na kraju utakmice sve je svojim potezom oduševio Jurgen Klopp koji je pokazao veliko poštovanje prema Crvenim đavolima.

Redsi su večeras bez dileme odigrali daleko najbolju utakmicu u ovoj sezoni, ali niko nije očekivao da će tako poniziti svog najvećeg rivala.

Najveći derbi u Engleskoj na kraju završen je nevjerovatnom pobjedom Liverpoola od čak 7:0 i ovo je sigurno jedan od najtežih poraza u historiji Manchester Uniteda.

Očekivalo se da će Manchester United pružiti veći otpor danas jer su stigli u sjajnoj formi na Anfield, ali na kraju Liverpool im je očitao pravu fudbalsku lekciju koju će sigurno pamtiti dugo vremena.

Jurgen Klopp je u potpunosti nadmudrio Erika ten Haga i jasno je da će ova pobjeda itekako značiti Liverpoolu u nastavku sezone.

Upravo je Klopp bio u centru pažnje nakon završetka utakmice dok su igrači išli od tribine do tribine kako bi proslavili veliku pobjedu nad ljutim rivalima.

Poznato je da i Klopp tradicionalno veoma srčano slavi pobjede svog tima nakon utakmica, te su navijači to i večeras tražili od njega, ali je njemački stručnjak uspio da ih iznenadi i pokazao je da to večeras neće gledati.

Mnogi vjeruju da je Klopp to uradio iz poštovanja prema Manchester Unitedu i da nije htio da još svojim slavljem prisjeda na muku gostima s Old Trafforda, te je ovim potezom oduševio fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako su ga navijači dozivali i tražili od njega da na svoj način proslavi s njima pobjedu on je samo odmahnuo rukom i poručio da od toga nema ništa, ali je bilo jasno na njegovom licu koliko je presretan zbog pobjede u večerašnjem derbiju.

Liverpool je ovom pobjedom došao do petog mjesta i uključio se u borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka i ima samo sedam bodova manje od Manchester Uniteda koji je treći na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.