Bez golova u sjajnom meču u Sevilli

U Madridu je večeras "prava zima": Betis zaustavio Kraljeve i vratio Barceloni ogromnu prednost!

Endin Čaušević

Betis i Real Madrid odigrali su večeras sjajnu utakmicu na Benito Villamarinu, ali na kraju su falili samo golovi jer je meč završen rezultatom 0:0 što kraljevskom klubu uopšte ne odgovara s obzirom na današnju pobjedu Barcelone.

Real Madrid je krenuo dosta ofanzivno od samog početka utakmice i Kraljevi su već u 12. minuti uspjeli da povedu sa 1:0, ali je na kraju ovaj gol na šok i nevjericu igrača gostujućeg kluba poništen.

Naime, Karim Benzema je uspio da zabije fantastičan gol iz slobodnog udarca, ali nakon toga sudija je dobio poziv iz VAR sobe i pogledao snimak na kojem se vidjelo da je lopta na putu do gola u ruku udarila Rudigera, te je gol opravdano poništen.

Novu veliku priliku Real Madrid imao je u 35. minuti. U šansi je bio Vinicius Junior koji je iz veoma dobre pozicije šutirao preko gola Betisa.

Tri minuta kasnije prijete i domaći. Nakon solo prodora Aitor Ruibal odlično šutira, ali je Thibaut Courtois bio siguran. Dvije minute kasnije pokušao je i Juan Miranda, ali nije bilo opasnost po gol Real Madrida.

U drugom poluvremenu gledali smo dosta bolju utakmicu. Real je do prednosti mogao u 49. minuti kada je Benzema imao zicer, ali je Claudio Bravo fantastično uspio da to odbrani i spasi svoj gol.

Samo četiri minute kasnije zicer na drugoj strani. Borja Iglesias se našao sam ispred Courtoisa i veoma dobro je šutirao, ali golman Real Madrida čudesnom intervencijom spašava Kraljeve.

Nevjerovatnu priliku Real Madrid je imao i u 61. minuti. Dani Ceballos je odlično ubacio loptu za Rodryga koji sa svega nekoliko metara prebacuje cijeli gol Betisa, te je i ovaj zicer Kraljeva otišao u nepovrat.

U finišu meča gledali smo potpunu incijativu Real Madrida koji je želio svim silama doći do pobjede. U 75. minuti Ceballos ponovo odlično dodaje loptu na vrh šesnaesterca gdje je bio Dani Ceballos, ali veznjak Kraljeva šutira pored gola.

Samo minutu kasnije ponovo prijete gosti. Sada je u šansi bio Vinicius Junior, no i ovaj put Bravo je to odbranio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi su pokušavali da nekako dođu do gola i ugroze gol Betisa, ali nisu uspjeli. Betis je sačuvao mrežu, te je ostalo 0:0.

Kiksu Real Madrida sigurno se večeras najviše raduju u Barceloni jer katalonski klub sada ima čak devet bodova više u odnosu na Kraljeve, te su sve bliži osvajanju titule prvaka Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.